Societat 27/10/2019

Ordino preveu tenir enllestides les obres del centre esportiu l'estiu del 2020

Els nous vestidors i la nova zona lúdica infantil estaran acabades a principis de l'any vinent

A. S.
2 min
Actual oficina de turisme d'Ordino. / A.S.

OrdinoEl comú d'Ordino preveu tenir acabades les obres del centre esportiu l'estiu de l'any venint, tal com explica el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, qui espera tenir part de les millores enllestides al gener o febrer. La idea del comú és que tot l'edifici del centre sigui tan sols part esportiva però s'estan fent les reformes a mesura que la demanda va creixent, com per exemple els vestidors i també un espai lúdic infantil a la zona on hi ha l'actual oficina de turisme. La millora pretén completar la reforma del 2014 en la qual es va refer el gimnàs i es va fer també la instal·lació de biomassa i de les plaques solars.

Aquestes obres s'han adjudicat de manera directa a l'empresa Enginesa (Jaime Ferriz Clavijo), ja que es tracta d'una ampliació perquè "ja hi ha una contractació per fer estudis pel comú", confessa el conseller. El preu total de totes les reformes i ampliacions encara no se sap, però l'import per aquest nou espai lúdic infantil supera els 56.000 euros.

Les ampliacions del gimnàs són possibles gràcies "als nous vestidors suficientment amples" que hi haurà, destaca el conseller, qui explica que era la part que corria més pressa, ja que els anteriors quedaven petits per la gran demanda de gent que té el centre. "A dia d'avui, tenim una llista d'espera d'unes 100 persones", ja que s'ha arribat al "punt màxim i topall del centre" que són els 1.800 socis. Els antics vestidors se seguiran mantenint per a les activitats extraescolars, indica el conseller, qui declara que ja l'any passat van començar a notar la massificació de gent al centre. És per això que Serracanta recorda que van fer "una venda d'abonaments de matí" que donen accés al gimnàs fins a les 3 de la tarda i també els caps de setmana i permeten que no hi hagi tanta aglomeració. "A nosaltres ens va bé perquè donem utilitat a una instal·lació en hores que no estan sol·licitades".

L'altre punt en el qual s'està treballant és amb el traspàs de l'oficina de turisme, que actualment es troba al centre esportiu, cap a la Casa de la Muntanya al centre del poble. "Aprofitarem aquest espai per a posar una zona de bar i de venda", a banda d'un parc infantil i de més espai de gimnàs. Les millores també preveuen la construcció d'una sala polivalent per a realitzar-hi judo, que s'ubicarà a la nova construcció del Cub, en el qual també es podrà trobar una nova recepció i un ascensor públic, que connectarà l'aparcament de Prat de Vilella amb el centre del poble. D'aquesta manera, se suprimiran les places d'aparcament que hi ha a la part del centre, per a establir-hi una sala, que "encara no té un destí fix però sí que hi podrem encabir diferents activitats".

Pel que fa a la resta d'ampliació del gimnàs, la idea del comú és que un cop s'hagi definit el projecte i hagi sortit a concurs, es pugui començar a activar tot després de Setmana Santa. "Començaríem amb la resta de la reforma quan comenci a fer bon temps i baixi l'afluència al gimnàs", declara Serracanta.

stats