Societat 31/10/2019

Ordino reparteix 100 quilos de castanyes

Les paperines s'han venut a un preu d'un euro i es preveu repetir l'assistència de l'any anterior amb unes 200 persones

A. S.
1 min
Assistents mengen castanyes. / A.S.

OrdinoFins a 100 quilos de castanyes s'han repartit a la plaça Major d'Ordino en la tradicional castanyada popular amb motiu de la celebració de Tots Sants. Les castanyes s'oferien amb paperines per un preu simbòlic d'un euro, acompanyades de moscatell gratuït, en un got o amb el porró, que oferia el comú per seguir la tradició, tal com ha explicat Maria Soto, membre del departament de dinamització del comú.

L'assistència de persones va ser al voltant de les 200 persones l'any passat, ha comentat Soto, qui assegura que cada any compren la mateixa quantitat de quilos de castanyes perquè el nombre de gent sempre acostuma a ser similar. En aquesta línia ha declarat que un dels factors principals és el temps. "Si fa bo, la gent es queda al voltant del foc, xerrant i agafant paperines". En canvi, si fa mal temps, ha assegurat que l'ambient no és el mateix, ja que la gent compra les castanyes i se les va a menjar a un altre lloc.

La castanyada acostuma a concloure a dos quarts de nou i Soto ha confirmat que "no la deixaran perdre" i que Ordino sempre pretén "mantenir les tradicions i els costums". De la mateixa manera, ha assegurat que aquesta festa a la parròquia s'ha fet "tota la vida" i que actualment s'ha convertit "en un tema folklòric".

stats