Societat 15/10/2019

Ordino tindrà wifi gratuït a inicis del 2020

La parròquia oferirà una xarxa oberta, d’accés únic i lliure que abastirà tot el nucli antic, els edificis públics i les parades d’autobús del poble

A. S.
2 min
Presentació del projecte 'Ordino Wi-fi 2.0' entre Andorra Telecom i el comú. / A.S.

OrdinoEl comú d'Ordino, juntament amb Andorra Telecom, han llençat el projecte 'Ordino wifi 2.0' que estarà disponible en el primer trimestre del 2020, ja que necessita dotze setmanes d'implantació, ha indicat Xavier Herver, conseller d'Administració, Comunicació i Comerç de la parròquia. El projecte es basa en "una xarxa oberta, d'accés únic i lliure" que dins del seu radi d'acció tindrà un abast molt ampli cobrint "tot el nucli antic, els edificis públics i les quatre parades d'autobús del poble", ha destacat Herver, qui considera que són les zones per on es mou el turista.

Segons el conseller, es pretén el benefici dels ciutadans de la parròquia i "oferir un servei de qualitat" perquè el turista pugui interactuar i "pugui posar Ordino al mapa". Un dels objectius és que la xarxa sigui molt intuïtiva, ha comentat Herver, qui ha explicat que s'intentarà que quan un usuari entri en el radi de cobertura, li surti un avís de la xarxa.

En la mateixa línia, Josep Vilana, responsable d'Empresa d'Andorra Telecom, ha indicat que es busca que sigui una connexió senzilla, ja que "com més dades demanes, menys gent es connecta. La xarxa disposarà d'una línia d'alta velocitat de fins a 700 MB per segon en el qual es podran connectar fins a 500 dispositius a la vegada. "Per garantir la connexió, instal·larem deu accessos a internet" amb un total de catorze antenes interiors i set d'exteriors, ha explicat Vilana, qui ha indicat que l'accés es farà amb un usuari i una contrasenya comuna.

Finalment, el conseller ha declarat que el projecte ha estat impulsat internament pel comú arran d'una revisió tecnològica dins la casa comuna. "Aprofitem el fet de solucionar una mancança interna, per a fer el projecte". Es preveu que el cost del projecte sigui al voltant dels 1.350 euros mensuals, ha conclòs Herver.

stats