El 'paddle surf' no torna per “la baixa afluència” de gent

Mortés aasegura que la decisió no té res a veure amb la pressió de la ciutadania ni per falta de permissos mediamebientals 

Després que l'estació d'Ordino Arcalís expliqués que no havia obtingut els permisos comunals per tornar a repetir l'activitat de 'paddle surf' als llacs de Tristaina, aquest dimarts el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, ha explicat les raons de la decisió. “Era una prova pilot i no va tenir l'èxit turístic esperat”, per tant, per “la baixa afluència de gent s'ha deixat de fer”, ha assegurat. Mortés ha negat que la retirada hagi tingut alguna relació amb problemes mediambientals perquè “teníem tots els permisos de Govern i els tècnics controlaven setmanalment” l'activitat. 

En aquesta mateixa línia també ha desmentit que la decisió comunal estigui lligada a la pressió de la ciutadania que quan es va posar en marxa l'activitat va iniciar una recollida de signatures per acabar amb la pràctica d'aquest esport a les aigües dels llacs de Tristaina. “Podem respectar que hi hagi gent que estigui d'acord o no, però no va ser per aquesta pressió sinó pel fet que no és interessant fer-ho perquè no hi ha un retorn important per la parròquia”, ha sentenciat. 

Una versió que és totalment contrària a la que va donar el director d'Ordino Arcalís, Xabier Ajona, quan es van presentar les activitats d'estiu de Grandvalira. Va explicar que les raons de la cancel·lació de l'activitat no eren mediambientals, sinó que eren, precisament, la conseqüència de la polèmica que el 'paddle surf' va generar l'any passat. Més enllà de la raó final, Arcalís no comparteix aquest posicionament i volia repetir l'activitat enguany.