El padrins demanen que els Jocs esportius se celebrin més assíduament

La segona edició del certamen aplega 300 participants i s'ha disputat en dos dies de competició a Andorra la Vella

Després d'haver-se disputat múltiples proves repartires amb un total de tretze disciplines diferents, la segona edició del Jocs esportius de la gent gran ha baixat la bandera aquest dilluns a la tarda a l'Estadi Comunal amb una cerimònia inaugural on s'han entregat les medalles guanyadores de cadascuna de les modalitats. “Un balanç 100% positiu, tots els esportistes estan molt contents perquè s'ho han passat molt bé, han interrelacionat, han competit, han treballat en equip i s'han divertit”, ha valorat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. En l'edició d'enguany, que ha tingut com a seu la capital, s'han aplegat un total de 300 padrins repartits en set agrupacions, una per parròquia. 

Els participants també han fet una valoració positiva de l'edició però han demanat que se celebri més assíduament i no cada tres anys, com es fa actualment. Marsol ha apuntat que aquest debat ja es va tenir a l'inici i que finalment es va decidir aquest període de temps, però no ha tancat la porta a reduir-lo. “Cada any és complicat, però cada dos potser sí que es podria arribar a fer”, tot advertint que el certamen es pot celebrar perquè es rep una subvenció del Comitè Olímpic Andorrà que procedeix de l'internacional. “Momentàniament cada tres anys penso que està bé i ara el que hem de fer és consolidar-ho i que la participació segueixi creixent perquè això és vida”, ha sentenciat. 

Encara no s'ha decidit quina parròquia agafarà el relleu de la capital perquè la voluntat és que les noves corporacions que sorgeixin de les eleccions del desembre puguin decidir. Tot i això, Marsol ha avançat que de cara al futur segurament s'incorporaran noves disciplines.  

Marsol, agraïda amb Espot 

Canviant de tessitura i passant a l'àmbit polític, la cònsol ha volgut agrair públicament les paraules del cap de Govern i president de DA, Xavier Espot, que va declarar aquest diumenge que considerava Marsol “la millor carta per guanyar les eleccions” parroquials a la capital. “Si no canvia res, que encara poden canviar coses, i tinc el suport de l'executiva tiraré endavant, que el president i cap de Govern compti amb mi ho trobo positiu i li agraeixo les paraules i suport”. Quant a la renovació de l'executiva demòcrata, ha considera que és positiu que hi hagi canvis que aportin “experiència i sang jove”.