Els padrins es posen en forma mental i físicament

La segona edició dels Jocs esportius de la gent gran aplega, entre aquest diumenge i dilluns, un total de 300 assistents

L'Estadi Comunal d'Andorra la Vella s'ha vestit de gala aquest diumenge al matí per acollir la cerimònia d'inauguració de la segona edició dels Jocs esportius de la gent gran del país. I és que entre el públic assistent hi havia gran part de la plana política encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que han estat acompanyats per cònsols majors, menors, consellers i ministres. El certamen se celebra cada tres anys i acull una representació de padrins per cada parròquia que han desfilat amb la bandera de cada una de les corporacions per davant del públic i autoritats.

Enguany la prova es dividirà entre aquest diumenge i dilluns i mobilitzarà prop de 400 persones (300 participants, 60 voluntaris i 40 membres de l'organització) que competiran en un total de 13 disciplines. Un cop desfilades totes les parròquies, Líquid Dansa ha oferta un petit espectacle de dansa que ha donat pas a la hissada de banderes, olímpica i d'Andorra, així com de la interpretació de l'himne nacional. En el discurs d'obertura la cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat que els jocs serveixen per potenciar la interrelació entre les persones grans així com el foment de l'esperit i diversió. "Hem d'afavorir i donar cobertura perquè per tenir una gran activa", ha destacat.

Durant els dos dies, l'Estadi Comunal, la Casa pairal d'Andorra la Vella i les piscines del Col·legi Sant Ermengol seran les seus que acolliran la disputa de les tretze disciplines diferents que combinen l'esport amb l'agilitat mental (golf, tenis taula, atletisme, gimnàstica, natació, billar de carambola, ball en línia, petanca, dominó, brisca, botifarra i Rummikub). Els Jocs estan organitzats pels set comuns, el Comitè Olímpic Andorrà i Solidaritat Olímpica, amb el suport del Govern, i la col·laboració de les 7 associacions parroquials de gent gran, així com la Federació que les agrupa.