Societat 07/01/2021

Pagament de gairebé 61.000 euros per dues aplicacions per al rastreig de la Covid-19

L'eina 'Pandemius' porta en funcionament des de l'inici de la crisi sanitària

Ana
1 min
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres

Andorra la VellaEl ministeri de Salut ha abonat 60.789 euros per al desenvolupament i la implementació de dues aplicacions informàtiques per al seguiment de la Covid-19 en el marc de la lluita contra la crisi sanitària. Segons detalla el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), la incorporació de l'aplicació 'Pandemius', eina que permetrà traslladar dades en paper a suport digital, suposa un cost de 46.912,15 euros.

L'adjudicació s'ha fet a l'empresa Tècniques d'Avantguarda mitjançant una contractació directa amb modalitat d'emergència. El termini d'execució dels treballs va des de l'inici de la pandèmia fins al 31 de desembre del 2020, prorrogable, amb l'acord previ del Govern, en funció de les necessitats durant la crisi sanitària.

D'altra banda, també es desenvoluparà un sistema informàtic de registre i anàlisi de proves dels tests d'antígens. En aquest cas, la identitat de l'adjudicatari és Serveis i Sistemes Gràfics 2007 per un cost de 13.877,32 euros. La contractació també s'ha fet mitjançant una contractació directa amb modalitat d'emergència, amb el mateix termini d'execució que en el cas anterior.

stats