Societat 21/06/2018

Un total de 41 padrins enceten la tretzena temporada de conreu a Terres Primeres

Deu comencen aquest any, fet que el cònsol major considera rellevant perquè garanteix la continuïtat del projecte

Ana
1 min
La cònsol menor Esther París durant la inauguració de la temporada d'horts de la gent gran als terrenys de Terres Primeres./ T. N. (ANA)

EncampUna quarantena de persones jubilades han donat el tret de sortida aquest dijous a la temporada de cultiu dels horts socials d'Encamp. El cònsol major Jordi Torres i la cònsol menor Esther París han estat presents a la inauguració, als terrenys de Terres Primeres. De les 41 persones que cultiven la terra, 10 comencen aquest any, fet que el cònsol major considera rellevant perquè garanteix la continuïtat del projecte.

En la tretzena edició dels horts per a la gent gran, el consistori ha dividit la terra de conreu en dues fases, la primera amb 25 parcel·les i la segona amb 16, de 5 metres quadrats cadascuna. La iniciativa del comú és possible gràcies al conveni de col·laboració de la Fundació Reig, que és qui ha cedit el terreny.

No tots els hortolans que participen en el projecte tenien experiència prèvia, sinó que de mica en mica han après els secrets de la terra. En les seves parcel·les han plantat api, cebes, tomàquets o patates, aliments que creixeran durant l'estiu i, un cop arribi el temps de la collita, cuinaran o congelaran per als mesos d'hivern.

stats