Societat 23/05/2019

Pal Arinsal no tem al conflicte de Vallnord i aspira a créixer un 20% en facturació a l'estiu

Observació d'estels al Pla de la Cot i degustació dins del telefèric, novetats d'una temporada que Marticella confia que no quedi "contaminada" per la problemàtica entre societats

C. G.
3 min
El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització del comú de la Massana, Sergi Balielles, i el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, presenten les novetats de la temporada d'estiu. / C. G. (ANA)

La MassanaEl conflicte intern a Vallnord, motivat per la decisió d'Ordino Arcalís de marxar de la societat, no ha esvaït l'ambició de Pal Arinsal. Almenys pel que fa a les seves aspiracions per a la temporada d'estiu, que de fet és la que té més consolidada pel que fa a marca separada del seu company ordinenc. Segons ha informat el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, l'objectiu és arribar als 60.000 clients, el que implica un creixement de l'11%, i assolir els dos milions d'euros de facturació, és a dir, créixer fins a un 20% respecte a l'estiu passat.

"És una declaració d'intencions", i implica "posar-se molta pressió", ha reconegut Marticella, que a la vegada s'ha mostrat plenament convençut d'assolir-ho. Els ítems són bons (si s'agafen les vendes del forfet Sky&Bike o l'èxit del Bike Friday, que va posar forfets a la venda al 50%), ha refermat el director de l'estació. Si s'aconsegueix, la facturació de la temporada estival seguirà representant més del 10% del total anual de l'estació.

Marticella ha demanat "calma" i "tranquil·litat" davant tot el conflicte de Vallnord perquè "la situació no contamini l'estiu". En la mateixa línia s'ha mostrat el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització del comú de la Massana, Sergi Balielles. Ha exposat que "una marca comercial necessita tranquil·litat" i que s'ha de seguir treballant com fins ara. Fins que les dues parts implicades no decideixin el contrari.

I així s'ha fet en el cas de l'estació massanenca. Tot com si res passés. Aquest dissabte arrenca de manera parcial el Bike Park, i el 14 de juny ja ho farà al 100%. S'allarguen els horaris i es potencia sobretot el Bike School, per iniciar als més joves en la BTT. S'han creat més circuits senzills precisament per atreure el turisme familiar.

També el 14 de juny, donarà el tret de sortida el Mountain Park, que oferirà nous circuits de conducció de vehicles, una tirolina amb corbes i baixades en tàndem a la tirolina ja existent, entre d'altres novetats.

Amb tot, les principals novetats de l'estiu de Pal Arinsal les trobem a la restauració. Fa uns anys es fomentaven les activitats i, "si hi havia sort", els clients es quedaven a menjar als restaurants de l'estació. Però els darrers anys la situació s'ha invertit i la restauració s'ha situat "al centre de les activitats", ha defensat Marticella. I per invertir-la encara més, aquest estiu s'oferiran sopars al Pla de la Cot (seguint la línia de l'hivern, amb pujada en retrac). S'il·luminarà l'accés i s'hi celebraran activitats gastronòmiques com observacions de pluja d'estels, amb un nou telescopi que ha adquirit l'estació. L'objectiu és servir 1.000 sopars.

Així mateix, el telefèric d'Arinsal proposa un "aperitiu d'alçada". A mig camí del trajecte es pararà el giny i se servirà una copa i una degustació. Aquesta proposta ha de permetre arribar als 4.000 usuaris del telefèric, un 33% més que fa un any.

Aprofitant aquesta presentació, Balielles també ha volgut destacar la celebració d'una nova edició de la Serenalla Market a mitjans de juliol, a un renovat Prat del Colat i que ha de servir per "capitalitzar l'oci familiar". Ha destacat que pràcticament cada cap de setmana d'estiu hi ha activitats programades a la parròquia.

Els mercats internacionals no mostren neguit pel conflicte a Vallnord

Tot i centrar-se en l'estiu, Pal Arinsal ja fa setmanes que treballa en la comercialització de l'hivern vinent, i ja s'han passat les tarifes als turoperadors, ha informat Marticella. El director de l'estació ha assegurat que no han notat "neguits" entre operadors pel que fa a la possible dissolució de Vallnord, tenint en compte que "ja estan acostumats" a d'altres conflictes similars (també a l'altra vall).

S'està treballant com si la temporada vinent fos igual a l'anterior, ha refermat Balielles, que s'ha mostrat convençut que es "donarà una volta a la situació" i que es trobarà una nova fórmula que convenci a les dues parts, la Massana i Ordino.

De moment, encara no ha tingut lloc la reunió entre el cònsol de la Massana i president de Vallnord, David Baró, i el president de Secnoa, Joan Viladomat.

stats