Societat 06/01/2020

Pal Arinsal tanca el Nadal amb prop de 83.000 esquiadors

Ordino Arcalís rep la visita d'un 5% més d'aficionats a la neu

Ara Andorra
4 min
L'estació de Vallnord Pal-Arinsal. / VALLNORD PAL-ARINSAL

Andorra la VellaL'estació de la Massana fa un balanç molt positiu de les setmanes nadalenques. Vallnord Pal-Arinsal tanca el Nadal amb prop de 83.000 passatges, un increment en ocupació de 26% en comparació amb la temporada passada, i un fort increment en la facturació. L'estació ha respectat les seves previsions, obrint el 100% de les seves instal·lacions i, a la vegada, ha estat l'estació d'esquí amb més desnivell obert, ja que van poder obrir la Capa, la pista que va dels 2.500 fins als 1.500 metres amb Marrades. Aquests resultats han estat valorats de forma positiva i favorables per part del domini.

L'estació també ha notat un increment de facturació i ocupació en clients vianants que han buscat gaudir de la neu d'una altra manera. En total, la restauració ha experimentat un increment del 20% gràcies a l'obertura de tots els espais gastronòmics ubicats en els diferents sectors de l'estació. Així doncs, s'ha notat un gran augment en les activitats alternatives. El 100% d'aquestes han estat disponibles durant cada dia de Nadal, i l'estació ha tancat amb un increment del 144%, una xifra molt positiva, ja que posa en relleu l'interès dels clients en poder gaudir de la neu amb família o amics. De totes les activitats alternatives disponibles, les més populars han estat les pistes de trineus, ubicades a Pal i a Arinsal.

El bon temps i les bones condicions de la neu han aconseguit que aquestes setmanes fossin molt positives, no només per a l'estació sinó també per al país.

D'altra banda, l'any 2020 ve acompanyat d'una agenda molt animada. Pal-Arinsal acull durant molts caps de setmana esdeveniments variats. Pel Dia internacional de la neu, el pròxim 19 de gener, l'estació s'uneix a crear diferents activitats per als més petits i adults. Per acabar el primer mes de l'any, la Copa del Món d'esquí de muntanya arriba al sector d'Arinsal del 24 al 26 de gener, un dels esdeveniments més importants de l'hivern al país.

Ordino Arcalís registra un 5% més d’esquiadors

L’estació d’Ordino Arcalís clou les festes de Nadal amb un increment del 5% dels esquiadors comparat amb la xifra del mateix període que l’any passat. Els factors clau que han intervingut per assolir aquests bons resultats han estat la qualitat de la neu, amb gruixos de 120 centímetres i amb qualitat pols/dura; els dies de sol i les bones temperatures diürnes; l’oferta gastronòmica i d’activitats, i sobretot, el fet de tenir el 100% de l’estació oberta i a ple rendiment. Ordino Arcalís ha notat també un increment d’usuaris que han esquiat amb algun dels forfets de Grandvalira, i de manera recíproca, usuaris d’Arcalís han utilitzat les invitacions dels forfets de temporada, i els passis multidia per esquiar a Grandvalira.

Un any més, Ordino Arcalís clou el període de les vacances de Nadal amb resultats positius. Des del 21 de desembre fins al 6 de gener, durant 17 dies, l’estació ha estat funcionant a ple rendiment, amb el 100% de les pistes i instal·lacions. El dia de més afluència va ser el 28 de desembre. Tot i l’augment de gent, les pistes s’han trobat sense grans aglomeracions, els esquiadors s’han repartit per totes les zones i la satisfacció global és molt bona.Les condicions de la neu han condicionat que molts esquiadors habituals d’estacions properes s’hagin decantat per Ordino Arcalís, gràcies als gruixos de fins a 120 centímetres amb qualitat pols dura, tal com ja va ocórrer l’any anterior i en situacions similars. En el cas de Grandvalira, que amb la integració inclou el passi a Ordino Arcalís en tots els seus suports, molts usuaris han volgut aprofitar alguns dels dies d’esquí a l’estació d’Ordino i d’aquesta manera conèixer o redescobrir noves alternatives als 210 quilòmetres que s’hi ofereixen. De manera recíproca, esquiadors d’Arcalís també han aprofitat aquets dies per gaudir del domini més gran del sud d’Europa, ja sigui a través de les invitacions amb el forfet de temporada o bé amb els passis del forfet multidia Ordino Arcalís.

Les classes a l’Escola d’esquí i snowboard, així com les activitats, també han notat aquest augment d’esquiadors. No obstant això, els usuaris de l’estació cada vegada més busquen alternatives a l’esquí alpí o surf de neu, per això també s’ha experimentat un creixement en la demanda de sortides especialitzades amb guies professionals per aprendre i progressar en altres modalitats com el freeride o l’esquí de muntanya, així com amb les raquetes. L’obertura del refugi de Sorteny també ha facilitat les sortides pel Parc Natural, combinant activitats dels guies de l’escola (Grandvalira Mountain Guides) i d’activitats de l’estació amb estades a l’alberg guardat. Pel que fa a restauració, i en concret a la Borda de la Coma, el Telecabina Tristaina ha estat clau una vegada més, ja que ha facilitat l’accés i arribada als vianants, fet que es tradueix en un increment dels usuaris. Aquest fet, sumat a l’habilitació d’una pista de trineus al costat, ha servit per continuar potenciant la zona com un dels llocs més valorats de l’estació.

Famílies provinents de l’estat espanyol, però cada vegada més de França i altres destinacions europees, són els clients habituals de l’estació d’Ordino Arcalís. Cada vegada més, els clients de l’estació trien estades més llargues i provenen de més lluny.

Per a finals setmana, entre dijous i divendres, s’espera que una nova nevada faci augmentar el gruix de neu. Aquest fet, sumat al bon temps que es preveu per al dissabte i diumenge, fan augurar un nou cap de setmana molt bo per a l’esquí. Durant el mes de gener, l’estació d’Ordino Arcalís acollirà el 28è Trofeu Borrufa d’esquí Juvenil, un clàssic entre els torneigs internacionals d’aquestes característiques.

stats