Societat 22/06/2020

La Pal Skimo Femení recapta 3.700 euros per Autea i el fons solidari del Govern

Ana
2 min
La Pal Skimo Femení recapta 3.700 euros per Autea i el fons solidari del Govern

L'organització de la Pal Skimo Femení ha lliurat aquest dilluns a l'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (Autea) els fons recaptats durant la passada edició de la cursa després del retard generat per la crisi sanitària. La darrera edició, que es va celebrar el 8 de març a l'estació de Vallnord-Pal Arinsal coincidint amb el Dia internacional de la dona treballadora, ha estat la que ha acollit un major nombre de participació, ja que es va assolir la xifra rècord de 311 persones. En aquesta ocasió han estat 3.700 euros els diners que s'han recaptat, dels quals 700 euros s'han decidit aportar al fons solidari del Govern per pal·liar els efectes de la Covid-19, i 3.000 s'han lliurat a la presidenta d'Autea, Inés Martí.

Des de l'entitat s'ha informat que els diners es destinaran al nou projecte '6 a 9', que està a punt d'engegar-se i que té la voluntat de donar suport a casa a dues famílies amb un infant d'entre sis i nou anys amb TEA. L'inici d'aquest projecte, previst per a principis d'any, s'ha hagut de posposar a causa de l'emergència sanitària, i compta amb el suport del ministeri d'Afers Socials i es coordina amb l'àrea de Salut Mental del SAAS. Es tracta d'un programa, ha explicat Martí, que des de fa anys és reclamat per les famílies de l'associació i que desenvolupa la intervenció especialitzada a casa, en l'entorn natural de l'infant. La neuropsicòloga Carolina Pastora és la persona que lidera el projecte.

Des de l'organització i des d'Autea s'ha agraït molt especialment la col·laboració, el dia 8 de març, del restaurant Crêpes & Go, situat al pla de la Caubella de Vallnord-Pal Arinsal i regentat pel Javier Sacristán. Aquest establiment va fer una recaptació especial per l'associació recollint l'import de tots els cafès que els clients es van prendre durant la jornada. El total recaptat ha estat de 510,17 euros. Així, l'import total que s'ha donat a Autea ha estat de 3.510,17 euros.

stats