Societat 13/10/2019

El Parc Central estrenarà per la fira l'ampliació de la zona verda

S'han eliminat els camins i zones asfaltades i s'han substituït per gespa, multiplicant per dos l'espai vegetal

M. F.
2 min
La zona de l''skate park', d'on s'ha retirat ja l'asfalt. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl Parc Central estrenarà per la Fira d’Andorra la Vella una ampliació de la zona verda que suposa gairebé multiplicar per dos la que hi havia fins ara. I és que al llarg d’aquests darrers mesos, el comú d’Andorra la Vella ha estat duent a terme reformes per eliminar les parts asfaltades i substituir-les per gespa. Així, desapareix el paviment de l’antic ‘skate park’ i també dels diferents camins que recorrien el parc.

Des de la corporació comunal destaquen que les reformes que ara com ara estan en marxa suposaran que es passi dels 4.600 metres quadrats de zona verda als 8.000. La part on serà més visible aquest canvi serà l’espai on hi havia instal·lat l’'skate park'. En aquesta zona s’han tret les estructures que hi havia instal·lades per als patinadors (tenint en compte que ara fa poc es va posar en marxa un altre ‘skate park’ al parc de la Serradora de Santa Coloma), i s’ha eliminat l’asfalt que hi havia al terra, que ha estat substituït per gespa. A més, tots els camins de paviment que recorrien el parc, a excepció del de llambordes que el creua, han estat eliminats, substituïts, també, per herba.

Aquesta és una de les millores que s’inclouen a les que s’han fet darrerament al parc i, a més, n’hi ha previstes de noves. Així, cal recordar que a la zona de la tirolina fa temps es va treure el terra de pedra i també s’hi va posar gespa. A més, es van plantar diferents espècies naturals al llac per vegetalitzar-lo. També es van retirar les tanques que separaven el parc del passeig del riu, amb la qual cosa ara està obert les 24 hores del dia. Abans de finals d’any, a més, s’estrenarà un circuit per córrer. Cal recordar, en aquest sentit, que quan aquest recorregut es va anunciar es va explicar que tindrà uns 500 metres.

Els treballs que s’han d’estrenar coincidint amb la Fira d’Andorra la Vella, que han inclòs moviments de terres per anivellar el terreny, la retirada d’estructures de l’'skate park' i la seva reubicació o la retirada de l’asfalt, entre d’altres, han tingut un cost de 160.000 euros i es clouran, afegeixen des del comú, en els terminis que hi havia previstos, ja que es vol que no interfereixin en la celebració de la fira.

A partir d'ara, per tant, tot el parc serà una gran zona verda i només hi haurà un camí de llambordes que el travessi. Aquest, de fet, s'allarga fins a la porta que hi ha a tocar de la zona on hi havia l''skate'.

stats