Societat 16/04/2019

El Parc de Sorteny es posarà guapo i estrenarà mirador pels seus 20 anys

Serracanta ha informat que aquest estiu l'aparcament tornarà a ser de pagament, però els busos llançadora sortiran des del poble d'Ordino

C. G.
2 min
El conseller de Turisme, Esports i Dinamització del comú d'Ordino, Jordi Serracanta, presenta els actes previstos pel 20è aniversari del Parc natural de Sorteny. / C. G. (ANA)

OrdinoEl Parc natural de la vall de Sorteny celebra el proper 15 de juny el 20è aniversari, motiu pel qual el comú d'Ordino està preparant un seguit d'activitats en el marc d'aquesta efemèride. La primera, que ha arrencat aquest dimarts mateix, és un concurs fotogràfic per fomentar la captació d'instantànies de natura i patrimoni tant del parc com de la parròquia ordinenca. Així mateix, ha explicat el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, i a banda de la jornada festiva del mateix 15 de juny, es crearà un nou mirador a la zona i s'embellirà l'entrada del parc via concurs nacional perquè sigui més fàcil informar sobre la seva entrada.

El mirador, al Grau de la Llosa, serà de fàcil accés des del refugi de Sorteny i comptarà amb una zona de relax amb gandules, una taula d'orientació i un tòtem per fer-se fotografies amb les vistes de fons. Pel que fa al concurs nacional d'embelliment, la idea és fer una nova senyalització per fer més clara l'entrada des de la carretera d'Arcalís així com a l'aparcament, de manera que quedi diferenciat el parc de la vall de Rialb, ha informat Serracanta. El pressupost és de 47.000 euros amb la idea que pugui estar enllestit aquest estiu. Pel que fa al mirador, té un cost de 12.000 euros i, si la meteorologia ho permet, ja es podrà visitar a partir del 15 de juny, data del 20è aniversari.

D'altra banda i en relació al concurs fotogràfic, hi haurà dues categories, una centrada en el patrimoni natural i cultural del parc, i una centrada en la relació entre l'home i l'entorn natural de la parròquia. Hi haurà premis per a cada categoria: un llibre, marxandatge i un sopar a Sorteny.

I ja anant a la data del dia 15, així com els dies següents, es faran activitats per a totes les edats, ha assegurat el conseller. Hi haurà tallers (sobre plantes medicinals i de dibuix, entre d'altres), visites per conèixer aspectes concrets del parc i conferències sobre botànica, amb la participació del Cenma (Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra).

Serracanta ha recordat que al llarg d'aquests 20 anys Sorteny ha contribuït a l'"educació ambiental" dels escolars del país amb la visita de fins a 15.000 alumnes.

Autobús d'Ordino a Sorteny

En un altre ordre de coses, Serracanta ha informat que la prova pilot de posar un aparcament de pagament a Sorteny i connectar el parc amb busos llançadora des del Serrat es tornarà a fer aquest estiu, però "canviant una mica" la manera de funcionar. Per exemple, es contractaran busos més petits (ja que l'any passat no s'omplien), però en canvi aquests faran una ruta per a tota la parròquia perquè els visitants que estiguin a Ordino o a hotels de la zona no s'hagin de desplaçar fins al parc natural amb els seus vehicles privats.

stats