Societat 11/09/2019

Pas endavant per a la declaració d'emergència climàtica

DA, L'A i CC es reuneixen amb els joves de Fridays for Future per seguir treballant en el reconeixement de la crisi

Ara Andorra
1 min
Un moment de la concentració juvenil 'Fridays For Future' davant del Consell General. / C. G. (ANA)

Andorra la VellaEls grups parlamentaris de DA, L'A i CC, juntament amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, es van reunir aquest dimarts amb el col·lectiu Fridays for Future per seguir avançant en la proposta d'acord per reconèixer la crisi climàtica i l'estat d'emergència climàtica i ecològica, que s'entrarà a tràmit aquesta tardor al Consell General.

Durant la reunió s'ha avançat en el document consensuat entre totes les parts implicades, i que s'estructura en cinc apartats com són la mobilitat; l'energia i el canvi climàtic; l'economia circular; la planificació i la construcció, i la participació pública i l'educació ambiental.

La proposta d'acord, que deriva de la Llei 21/2018, del 13 de setembre, d'impuls a la transició energètica i del canvi climàtic, compta amb les aportacions fetes pels joves del moviment Fridays for Future.

Totes les mesures presentades en el document tenen com a objectiu final reduir les emissions anuals de gasos d'efecte hivernacle en un 37% l'any 2030 i arribar a la neutralitat del carboni l'any 2050.

La reunió d'aquest dimarts ha estat la segona dels darrers mesos i la primera de les tres acordades amb els joves que han de servir per tancar el document definitiu de la proposta d'acord.

stats