La passarel·la entre el carrer de la Vall i la plaça del Poble, a l'estiu

El desbloqueig dels treballs ha estat possible gràcies a un acord amb un privat

La passarel·la entre la plaça del Poble i el carrer de la Vall es començarà a construir de manera immediata després que el Govern hagi tancat l’ acord amb una propietat privada per a la construcció d’un dels pilars que ha de sostenir la infraestructura. Cal recordar que els treballs ja havien estat adjudicats al mes de novembre del 2018 per un import de 631.900 euros, per la qual cosa les obres poden començar de manera més o menys imminent. El termini d'execució previst és de sis mesos, amb la qual cosa es calcula que de cara a l’estiu aquesta passarel·la pugui estar ja construïda.

Tal com ha detallat el ministre portaveu, Eric Jover, l’inici dels treballs es va haver de posposar ja que des del Govern es creia que el terreny on ha d’anar un dels pilars era de titularitat pública quan en realitat era privada i s’ha hagut de negociar per arribar a un acord, que ha suposat que l’executiu compri el terreny, de 28,46 metres quadrats, per un import de 29.714 euros.

Cal recordar que el projecte de la passarel·la és una proposta conjunta del Govern, el comú d’Andorra la Vella i el Consell General i que ha estat concebuda com un element emblemàtic. El disseny ha estat concedit al despatx Carlos Fernández Casado (que ja va participar en el disseny dels ponts de París i de Madrid).