El passeig del riu de la capital incorpora cartells informatius

Assenyalen la distància des de l’inici o el final, la ubicació, les fonts més properes i els llocs d’interès pròxims

Des d'aquest dijous el passeig que acompanya el riu Valira al seu pas per la parròquia d'Andorra la Vella compta amb uns cartells informatius destinats a facilitar l' activitat esportiva dels ciutadans i ciutadanes que vulguin córrer per la zona. Situats en el tram que es comprèn entre la plaça de la Rotonda i la rotonda de la Margineda, informen del punt del recorregut concret i de la distància recorreguda, així com de la localització de les fonts. També incorporen un codi QR amb informació de llocs d'interès propers, com l'Espai Columba, el parc de la Serradora o el Centre Històric.

En total, 4,37 kilòmetres d'un dels "pocs camins plans que hi ha a tot el país", ha afirmat el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, durant la presentació dels cartells. Tal com ha informat el conseller, la iniciativa s'emmarca en l'estratègia del comú de voler impulsar els hàbits saludables entre la ciutadania.

Segons ha explicat Astrié, el projecte compta amb una segona fase, on es canviarà l'itinerari de la ruta per fer-lo passar per l'interior del Parc Central, en paral·lel a la Batllia, coincidint amb la zona on abans hi havia l'skate park i que ara s'està replantant. A més, s'habilitarà en el futur passeig que connecti la rotonda de la Margineda amb el poble de Santa Coloma.

El projecte s'ha dut a terme en col·laboració amb la Federació Andorrana d'Atletisme, que ja acostuma a fer ús de la ruta per entrenar. "Va baixant seguint el riu, i quan has de tornar costa una mica més", ha dit el tècnic de la federació, Joan Ramon Moya, que considera que és una pista senzilla per fer esport i on "poder arribar més o menys lluny en funció del que vulguis fer aquell dia".