Societat 25/01/2019

Reobren les estacions d'Arcalís i Arinsal, i l'accés a França

El Govern demana prudència als practicants d'esquí de muntanya per l'elevat risc d'allaus

ARA Andorra
1 min
L'estació d'Arcalís, aquest matí. / ORDINO ARCALÍS

Andorra la VellaA poc a poc, la situació a les carreteres i a les pistes d'esquí torna a la normalitat després del temporal. Les estacions d'Ordino Arcalís i d'Arinsal, tancades dijous, estan obrint progressivament les seves instal·lacions aquest divendres. Ara bé, segueix l'alerta pel perill d'allaus, a nivell 3 aquest divendres i que pujarà fins a nivell 4 dissabte, per la pujada de les temperatures. La neu quedarà humida, i sumat al vent, amplifica la possibilitat que caiguin allaus a la muntanya.

El Servei de Meteorologia manté l'avís per fort vent, que pot arribar fins als 70 km/h als fons de vall i fins a 90 km/h als cims. També es preveuen nevades que poden deixar fins a 20 nous centímetres, tot i que sobretot a la cara nord i a cota 1.500 pujant progressivament fins a 1.700 metres.

Per aquest motiu, des del Govern demana "màxima precaució" als excursionistes i practicants d'esquí de muntanya i recomana que triïn llocs allunyats del perill d'allaus, zones exposades a canals d'allaus i fora de boscos, i esquiar fora de pistes obertes i senyalitzades.

Pel que fa a l'estat de les carreteres, calen equipaments a partir de Canillo i del Serrat. L'accés a França ha estat tancat fins aquest divendres al matí, quan a partir de les onze s'ha reobert després de tres dies tallat impedint l'entrada i sortida de vehicles cap a l'estat veí del nord. Tot i això, els vehicles de més de 19 tones mantenen la restricció.

Més d'un metre de neu acumulada a algunes cotes de Grandvalira. / CARLITOS.ZAGAL
stats