Societat 12/06/2018

La pesca, fins al 30 de juny

L’obertura de la temporada es retarda a causa del gel acumulat als estanys i llacs

Ara Andorra
1 min
Un pescador en un riu del país. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha acordat posposar la data d’obertura de la temporada de pesca a causa de la neu i el gel que encara s’acumulen als llacs i estanys del país. Així, la temporada s’iniciarà el proper 30 de juny, en lloc del 16 de juny com s’havia establert inicialment.

La data prevista d’obertura de la temporada de pesca als estanys, llacs i acotats de pesca era el 16 de juny, però en el moment de la publicació de les dates ja es va preveure que si en la data fixada l’estat de desglaç no era compatible amb l’obertura de la temporada, es posposaria.

En aquest sentit, el departament ha comprovat l’estat de desglaç dels estanys i dels llacs i molts d’ells encara presenten una quantitat de gel i neu acumulada. Així, amb l’objectiu d’homogeneïtzar la data d’obertura a tots els estanys i d’assegurar que l’ecosistema de l’estany es trobi en condicions òptimes per a les poblacions piscícoles, s’ha posposat l’obertura de la temporada de pesca fins al proper 30 de juny.

stats