Societat 09/02/2018

Un "petit pas" cap a la inclusió dels psicòlegs en la cartera de serveis

El col·lectiu i el ministeri pacten que es faci una reunió amb el SAAS i la CASS per concretar aquesta incorporació

M. F.
2 min
La junta del Col·legi de Psicòlegs, amb el president Òscar Fernández al capdavant, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. / M. F.

Andorra la VellaEl Col·legi de Psicòlegs ha mantingut aquest divendres una reunió amb el ministre de Salut, Carles Àlvarez, per concretar la inclusió dels serveis dels psicòlegs en la cartera de serveis. Tal com ha manifestat el president del col·lectiu, Òscar Fernández, esperaven "una proposta més concreta" del ministeri al respecte d'aquesta inclusió però, tot i que no hi ha cap acord tancat, des del col·legi consideren que s'ha donat "un petit pas endavant", ja que s'ha acordat que es faci una reunió a quatre bandes amb el SAAS, la CASS, el ministeri i els psicòlegs per "començar a concretar el què i el com" sobre la inclusió dels serveis psicològics a la cartera de serveis.

Cal recordar que la reivindicació dels psicòlegs consisteix en què els seus serveis puguin estar inclosos en la cartera que elabora el ministeri de Salut, ja que això suposaria el pas previ per a què fossin conveniats per la CASS i, per tant, la seva atenció fos coberta per la parapública de la mateixa manera que la d'altres professionals de la salut. De fet, fins i tot van fer una recollida de signatures per donar suport a aquesta petició.

Prèviament a aquesta trobada amb el ministre, en van mantenir una altra amb el SAAS ara fa unes setmanes, en què es va acostar posicions al respecte del que els psicòlegs creuen que és una situació de competència deslleial. Així, lamentaven que els serveis dels professionals de Salut Mental de l'hospital sí estiguessin coberts per la CASS i els dels professionals privats no.

Fernández ha destacat que des del ministeri s'ha reconegut la tasca que duu a terme el col·legi de manera desinteressada i en favor de la societat, com les consultes gratuïtes. Ha posat de manifest que havia sortit de la reunió amb una "satisfacció a mitges" ja que, tot i que esperaven que ja es poguessin concretar acords, veuen amb bons ulls la "predisposició i la comprensió" a les demandes del col·lectiu. Ara esperen que aquesta reunió a quatre bandes es pugui celebrar abans que acabi el mes.

stats