Societat 28/02/2023

Els pics del Pirineu registren les temperatures més baixes de tot l'hivern

En observatoris com els de Salòria i la Tosa d'Alp, aquest dilluns s'ha arribat a -19º de mínima

Ràdio Seu
1 min
Mapa de temperatures mínimes d'aquest dilluns a Catalunya.

Andorra la VellaEls cims del Pirineu han registrat aquest dilluns les temperatures més baixes d'aquest hivern i dels darrers mesos a tot Catalunya. Segons el recull de la Xarxa d'Observatoris Meteorològics (XOM) del Servei Meteorològic de Catalunya i que Ràdio Seu publica, a les 5 de la matinada les estacions del pic de Salòria, la Tosa d'Alp i Boí Taüll van assolir una mínima de -19ºC. També va arribar gairebé a aquesta dada a la cota 2.500 d'Espot (18,8) i a Certascan (-18,2). 

A més a més, aquesta entrada d'aire fred anava acompanyada de forts cops de vent, cosa que feia que la temperatura de sensació arribés fàcilment als 35 sota zero. Per exemple, es va arribar a una ratxa màxima de 80 km/h a Salòria, 69 a Espot i 65 a la Tosa d'Alp, a Boí Taüll i a Certascan.

Tornant a la temperatura, d'altres mínimes destacades d'aquest dilluns gèlid a alta muntanya s'han produït a la Bonaigua (-17,5º), al Lac Redon (-17,1), a l'estació de Port del Comte (-17) i als refugis de Prat d'Aguiló i de Malniu (-16,3 en tots dos casos).

Quant a les fondalades, en canvi, aquest dilluns les mínimes han estat més moderades i en alguns observatoris ni tan sols hi ha arribat a glaçar. Al nucli urbà de la Seu d'Urgell, segons MeteoSeu, s'ha baixat fins a -4,6, mentre que, tornant a les dades del MeteoCat, s'arribava a -3,6 a Puigcerdà, -2,5 a Oliana, -2,3 a Das, -1,4 a Alinyà i +2,5 a Organyà.

stats