Societat 29/12/2018

Piqué ja té l'FC Andorra i Gabri i Jorquera ja l'entrenen

Els socis aproven la venda del club a una empresa andorrana encapçalada per Francesc Destrée, que té darrere l'empresa Kosmos del central blaugrana

Clara Garnica
2 min
Francesc Destrée atén als mitjans de comunicació en acabar l'assemblea de socis de l'FC Andorra. / C. G.

Andorra la VellaNo hi ha hagut sorpreses a l'assemblea extraordinària de socis de l'FC Andorra celebrada aquest dissabte al matí. El club passa a ser una societat anònima gràcies al vot pràcticament unànime de tots els socis presents (més el vot delegat). Amb aquest canvi de model, es possibilita l'entrada d'un inversor extern, l'empresa Kosmos del futbolista de l'FC Barcelona, Gerard Piqué, que passa a assumir el deute del club, superior als 300.000 euros, tal com ha detallat el president Albert Ferré.

La fórmula que finalment s'ha escollit per a tot aquest procés és la creació d'una societat andorrana, que encapçala el jove empresari lauredià Francesc Destrée. És fill de l'exdegà del Col·legi d'Economistes d'Andorra, Roland Destrée, i els darrers anys ha tirat endavant projectes de negoci tecnològics i digitals, així com un de moda d'home.

A través d'aquesta empresa andorrana, que encara no té nom però a la que Destrée li agradaria que es digués FC Andorra S.A., tal com ha manifestat en declaracions posteriors a l'assemblea, es gestionarà el capital de Kosmos. Però encara no està definida la fórmula exacta ni els percentatges concrets de participació de capital andorrà i capital de Kosmos, ha informat Ferré. S'està a l'espera que s'aprovi el reglament de la nova Llei de l'Esport que determinarà, entre d'altres, aquests aspectes, així com quina ha de ser la fórmula de gestió de l'Andorra. Aquest reglament ja està pràcticament definit i que veurà a la llum de manera imminent, ha assegurat Ferré.

Destrée no ha volgut avançar massa detalls sobre la relació entre Kosmos i la seva empresa, i ha emplaçat els mitjans de comunicació a una roda de premsa els propers dies per aprofundir en el nou projecte per a l'FC Andorra. Únicament ha manifestat la seva satisfacció perquè "s'hagi trobat una solució per al club" i per no haver rebut cap vot en contra per part dels socis. També ha assegurat que treballaran per a un projecte "viable, sòlid" i "de país".

A l'assemblea hi han estat presents 42 socis dels 200 que configuren el fins ara club. La resta ha delegat el seu vot. El nou model accionarial s'ha aprovat amb un 99% dels vots a favor, amb només una única abstenció.

D'aquesta manera, la compra de Kosmos "ja és efectiva", i només faltarà oficialitzar-lo, un fet que tindrà lloc les properes setmanes.

Durant l'assemblea, ha detallat Ferré, s'ha explicat la situació econòmica del club, amb aquest deute de 313.000 euros -ara ja assumit per l'empresa andorrana-, més dues causes que estan a la Batllia i que, un cop hi hagi sentència, elevaran el deute total "al voltant dels 600.000 euros".

Gabri i Jorquera ja entrenen l'equip

El nou model de gestió de l'FC Andorra implica també un nou model tècnic i esportiu. Ferré ha confirmat que aquest dijous va destituir al fins ara entrenador del club,

stats