Societat 27/04/2018

La plataforma antiheliport confia que Saboya compleixi més la paraula que la resta del Govern

El ministre es compromet a lliurar-los tota la informació que tingui sobre la infraestructura, durant una reunió que ha estat "cordial" però "tensa", assegura Miralles

C. G.
1 min
Membres de la plataforma contrària a l'heliport de Tresoles surten de la reunió mantinguda amb el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. / C.G.

Andorra la VellaLa plataforma contrària a l'heliport de Tresoles s'ha reunit aquest divendres al migdia, a l'edifici Prat del Rull de Govern, amb el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. Ha estat una reunió "cordial", però "llarga" i "tensa", ha assegurat en acabar-la un dels portaveus de la plataforma, Alfons Miralles. Durant la trobada, el ministre s'ha compromès a lliurar-los tots els informes que té el Govern sobre la idoneïtat de l'emplaçament encampadà per ubicar-hi un heliport, ha assegurat Miralles. La plataforma confia que aquesta vegada sigui la vençuda i rebin documentació que reclamen des de fa prop d'un any. Primer al ministre d'Ordenament Territorial i al cap de Govern, Toni Martí, que el juny de l'any passat "es va comprometre per carta" que els enviarien els informes. També ho van demanar a la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, en una reunió recent. "Però ningú ens la dona, deu ser 'top secret'", ha lamentat el portaveu.

Segons ha informat Miralles, Saboya els ha garantit que, si un cop el Govern tingui tota la documentació (també l'informe que pugui arribar de França), s'entreveu que els riscos són importants, no es farà l'heliport a Tresoles. En qualsevol cas, el portaveu ha lamentat que facin cas a aquesta documentació i no als laments de la ciutadania contrària a aquesta infraestructura: "Som ciutadans de tercera", ha manifestat.

Després de la reunió mantinguda, la plataforma es trobarà i decidirà cap a on tirar en les seves reivindicacions. També dependrà de si finalment Saboya compleix amb la seva paraula. El que no sap el moviment antiheliport és quan rebran aquesta documentació ni tampoc exactament què hi conté, ha informat Miralles.

stats