Societat 29/08/2021

La Plataforma ciutadana 'anti-Grífols' convida a dos pesos pesants de la ciència

Són dos dels ponents que donaran la seva visió del projecte en la conferència organitzada per l'entitat el pròxim dimecres a Ordino

ARA Andorra
1 min
Una simulació del centre de recerca de Grifols a Ordino.

Andorra la VellaLa Plataforma Ciutadana al dret a la informació referent a la instal·lació d'un laboratori BSL3 a Ordino, anuncia els dos primers noms del panell d'experts internacionals que assistiran a la reunió pública del dimecres 1 de setembre a les nou de la nit a Ordino, Margarita Arboix Arzo, exrectora Catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, experta de l'Agència Europea dels Medicaments (EMA-European Medecines Agency) i el Catedràtic José Aguilera Àvila, del departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB, són els primers experts internacionals confirmats per la Plataforma Ciutadana al dret a la informació referent a la instal·lació d'un laboratori BSL3 a Ordino.

Amb les places exhaurides per assistir presencialment a la reunió, que se celebrarà a la Sala La Cortinada del Centre de Congressos d'Ordino, els impulsors de la plataforma es mostren més determinats que mai per la rebuda i la resposta dels ciutadans d'Andorra, de poder debatre públicament un projecte tan transcendental per a les generacions futures del nostre país. "Les places presencials van exhaurir-se passada la mitja hora d'enviar la convocatòria, si no estiguéssim en temps de restricció, crec que el Centre de Congressos d'Ordino hauria quedat petit. Hem rebut i estem rebent moltes inquietuds d'Andorranes i Andorrans, nacionals, residents i futurs habitants del país que estan molt inquiets per la instal·lació del laboratori BSL3 a Ordino", ha declarat Enric Dolsa, conseller del Comú d'Ordino i principal impulsor de la plataforma ciutadana. "El nostre deure i el nostre dret, és informar i estar informats. Tenir a la Sra. Arboix i al Catedràtic Aguilera en el panell de conferenciants, denota que aquest és un assumpte que traspassa les nostres fronteres", ha afegit.

stats