Societat 20/02/2018

La plataforma de Soldeu estarà acabada a temps per la Copa del Món del 2019

L'estació canillenca acollirà del 12 al 18 de març les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí

Ana
2 min
Imatge de l'estat dels treballs de la plataforma de Soldeu, aquest mes de febrer. / E. J. M.

CanilloLes obres de la plataforma de Soldeu estaran acabades a temps per acollir les finals de la Copa del Món del novembre del 2019. Les constructores treballen dia i nit perquè els treballs no s'endarrereixin, ja que les obres van començar més tard del previst per les discrepàncies de la societat Pas de la Casa-Grau Roig, un dels socis de Grandvalira. La construcció de la infraestructura al peu de la pista Avet de Soldeu va provocar el trencament definitiu de la societat. Amb tot, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha assegurat que, tot i els entrebancs, la plataforma estarà enllestida quan toqui, i ha advertit que sense ella, les finals de la Copa del Món del 2019 haurien estat les últimes que s'haurien pogut organitzar a Andorra, ja que la FIS (Federació Internacional d'Esquí) la reclamava.

Per la seva part, Conrad Blanch, ex-director general d'Ensisa i ara director general del comitè organitzador de les finals de la Copa d'Europa 2018, ha afegit que ja s'ha realitzat tota l'obra "que no es veu", és a dir, des de l'agost passat s'han fet totes les excavacions per fer els fonaments i, a partir de l'estiu, es començarà a aixecar la plataforma. De moment, ja s'han executat el 30% dels treballs.

Amb tot, les obres de la plataforma al final de la pista Avet no impediran que s'hi celebrin les finals masculines i femenines de la Copa d'Europa, que tindran lloc del 12 al 18 de març a Soldeu-el Tarter. Un dels principals patrocinadors és l'entitat Crèdit Andorrà, que aposta per la neu com un dels sectors estratègics de país, ja que dinamitza l'economia. El responsable de màrqueting del banc, Joan Ramon Mas, ha recordat que les finals de la Copa del Món del 2019 també seran tot un repte per al país. Per la seva part, el gerent d'Andorra Turisme, un dels altres patrocinadors de les finals de la Copa d'Europa, Betim Budzaku, ha recordat que un esdeveniment d'aquestes característiques aporta molta repercussió internacional.

Presentació de les finals de la Copa d'Europa que acollirà Soldeu-el Tarter del 12 al 18 de març. / E. J. M.

Les finals de la Copa d'Europa s'han presentat aquest dimarts al migdia al sector del Forn de Grandvalira. El president de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Albert Coma, ha assegurat que hi haurà representació andorrana en totes les categories. Amb tot, l'anunci dels corredors el deixa per al seleccionador, Carles Visa, que es troba als Jocs Olímpics d'hivern, a Corea del Sud. La competició tindrà lloc tant a Soldeu, a la pista Avet, on es traçarà una línia d'eslàlom per preparar-la de cara a la Copa del Món del 2019, com a el Tarter, a la pista Àliga, on tindran lloc les proves de velocitat. L'Avet acull les proves de velocitat i la construcció de la plataforma al final farà que el punt d'arribada estigui més "apretat", però es garanteix la seguretat. En total, hi participaran 25 països i 190 atletes i, a més del personal d'Ensisa, hi col·laboraran uns 350 voluntaris.

stats