La pluja accelera el procés de purga del terreny de la Portalada

De moment no s'ha registrat cap gran moviment i la carretera està oberta amb normalitat

La pluja de les darreres hores està accelerant el procés de purga al terreny de la Portalada on el passat 10 d'agost es va produir l'esllavissada que va obligar a tancar durant unes hores la CG1. Així ho han confirmat des de l'executiu, afegint, però, que tots els paràmetres es troben dins la normalitat i no s'ha registrat cap gran despreniment. A més, s'han instal·lat sistemes automatitzats més precisos i que permeten mesurar els moviments. Totes les fissures estan controlades i, tal com s'ha esmentat, més enllà de les purgues no s'ha produït cap gran moviment.

Aquestes purgues s'estan produint a la part central del terreny i, de moment, sobre el magatzem del comú de Sant Julià de Lòria no s'ha registrat cap gran moviment, tal com confirmen des del Govern.

A la carretera general 1 la circulació es duu a terme amb normalitat i continua el dispositiu policial a banda i banda per si fos necessari interrompre momentàniament el trànsit en cas que es produeixi pols arran de les purgues. En aquest sentit, cal destacar que la pluja està contribuint, precisament, a què no es produeixi tanta pols. Durant aquest dimarts al matí s'estan registrant retencions en aquesta zona. Cal afegir que a banda dels efectius policials, també hi són presents els bombers en les tasques de vigilància.