Societat 18/11/2019

El Poblet de Nadal vol potenciar el sector gastronòmic

Marsol reitera la intensió d'esdevenir el mercat referent del sud d'Europa

A. S.
4 min
Conxita Marsol i Mònica Codina durant la presentació. / A.S.

Andorra la Vella'La capital de les il·lusions' es transformarà durant un mes, del 29 de novembre i fins al 29 de desembre, amb un Poblet de Nadal. En aquesta quarta edició, el mercat de Nadal ubicat a la plaça del Poble s'amplia amb un total de 39 casetes que oferiran més diversitat de productes per tal de potenciar el sector gastronòmic.

Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, i la consellera de Promoció Turística i Comercial i Recursos Humans, Mònica Codina, han presentat les principals novetats del programa 2019, la gran aposta de dinamització cultural, comercial i turística del comú. "Volem que aquest poblet s'acabi convertint en un referent al sud d'Europa", ha explicat la cònsol, qui ha destacat la importància d'aquests poblets al nord del continent i la manca que hi ha en aquesta zona. El pressupost destinat a tot el poblet ronda els 400.000 euros, comptant els 25.000 euros que Andorra Turisme també destina al projecte.

Un dels actes amb més participació, tal com ha explicat Marsol, és la gran inauguració que es fa el dia 29 de novembre. S'iniciarà amb l'espectacle itinerant 'Geuel d'Ours' que desfilarà per l'avinguda Meritxell fins a la plaça del Poble, on es farà la tradicional encesa de llums i finalitzarà amb "un gran i lluït castell de focs d'artifici", ja que no se'n fa ni per la festa del poble ni per la festa major, ha explicat Marsol. Tot això, acompanyat de les nadales que interpretaran els Petits Cantors del Principat d'Andorra.

El principal punt d'atracció és el mercat de Nadal que s'ubicarà a la plaça del Poble "amb el seu segell d'identitat propi". Marsol ha indicat que enguany hi ha hagut llista d'espera per les parades i n'hi ha que s'han quedat fora. El mercat es troba centralitzat en la zona del Centre Històric i la cònsol major ha mostrat la intenció de continuar-lo mantenint en aquest sector. "Pot créixer, però dins d'aquesta zona perquè es vol potenciar la part alta de Meritxell i el Centre Històric d'Andorra la Vella". Enguany, una de les novetats és l'oferta gastronòmica amb la marca 'Tast al mercat'. Codina ha explicat que amb aquest nou espai "les parades tenen, en certa manera, l'obligació d'oferir el tast dels productes que ofereixen". A més, ha indicat que els caps de setmana hi haurà diferents xefs de restaurants que oferiran degustacions. "Tots els tasts s'oferiran amb material ecocompostable". Una altra de les novetats és un menairó caganer que es podrà adquirir al mercat.

Un dels objectius és "anar donant atractius a diferents zones de la parròquia i que tothom se'n senti part". És per aquest motiu que l'Oficina de Correus Màgica, la qual tindrà un nou disseny i una nova caseta, canvia d'ubicació i es trasllada de l'avinguda Meritxell a la plaça Guillemó. Aquesta activitat per als més menuts es trobarà oberta fins al 5 de gener i podran dipositar les cartes per al Pare Noel i els Reis. Un altre espai per la canalla és el tradicional Parc de Nadal que s'ubicarà a la confluència de les avingudes Meritxell i Riberaygua, on hi havia l'antiga caserna de bombers. "Aquest any, a banda del tobogan de grans dimensions per lliscar sobre d'un trineu, hi haurà també la pista de patinatge de gel sintètic", ha destacat la cònsol major.

Per segona edició consecutiva, a la plaça de la Rotonda hi haurà els passis de l'espectacle audiovisual 'Un Nadal de llum i so'. Enguany s'amplien els passis que es faran cada hora a les 18, a les 19 i a les 20 hores, i a més, els dissabtes i festius també a les 21 hores. Estarà format per quatre cançons i quatre espectacles de llums diferents. Un altre dels referents, segons ha indicat Marsol, són els espectacles itinerants que s'oferiran cada dissabte a la tarda, que recorreran els eixos comercials. Els espectacles són de companyies provinents de diferents punts d'Europa com per exemple ossos gegants, percussionistes galàctics, una caravana polar, flors gegants, cavalls ballarins i fades màgiques.

A més, la parròquia comptarà amb cinc punts per a fer-se fotografies, els 'Magic selfies'. Marsol ha volgut destacar el 'Jardí encantat', situat a l'avinguda Príncep Benlloch, 3, en un petit jardí tancat "el qual hem obtingut l'autorització del propietari i hem aconseguit un punt molt maco". D'altra banda, la cònsol major també ha volgut posar de manifest l'enllumenat de Nadal. "Continuarem donant més vistositat, especialment a les zones comercials" perquè "volem una parròquia més guarnida i generar il·lusió als ciutadans". La campanya de promoció del Poblet de Nadal es duu a terme a Catalunya, Aragó i el sud de França, amb publicitat a la televisió, ràdio, premsa i internet. El cost destinat a la campanya és d'uns 70.000 euros.

Zona del The Cloud

Marsol també ha volgut posar de manifestat la voluntat del comú de crear una parròquia per a les persones. Per aquest motiu, ha insistit en el fet que seguiran negociant amb el Govern perquè a la part de l'antiga de bombers quedi un espai públic important, i "si pot ser tot l'espai, molt millor". La cònsol major ha indicat que tenen eines per aconseguir-ho i que la disposició per parlar del tema, tant per part del Govern com d'Andorra Telecom, hi és. "Aquest nucli d'unió cap a l'avinguda Riberaygua, el Fener Boulevard i Meritxell l'hem de continuar mantenint perquè ha donat molta vida". Finalment, ha manifestat que per la zona de davant ja tenen pràcticament tancat un acord perquè quedi obert, però a la de darrere s'ha de buscar "aquest equilibri entre els interessos d'Andorra Telecom i els del comú".

stats