Societat 07/05/2020

Polèmica: no tan sols els temporers, també hi ha gent del país que se salta el confinament

Per les xarxes corren vídeos i imatges de suposades festes en cases particulars

ARA Andorra
1 min

Andorra la VellaDes de l’inici de l’emergència sanitària les xarxes s’han omplert d’imatges, vídeos, denúncies i comentaris alertant de la celebració de festes, trobades i activitats ‘clandestines’ a tot el país, majoritàriament protagonitzades per treballadors temporers. Les reaccions no s’han fet esperar i comencen a circular documents gràfics i audiovisuals on es mostra que fer cas omís a les recomanacions de les autoritats sanitàries no tan sols és cosa de passavolants.

Entre nombrosos exemples, un vídeo on es veu una suposada festa celebrada en ple confinament en una casa particular ha aixecat força polseguera. Els protagonistes d’aquest document han explicat que es tracta d'una festa celebrada abans de la crisi del coronavirus.

Les sortides de to, els actes irresponsables i els abusos a les excepcions del confinament decretat pel Govern són a l’ordre del dia. Des de l’executiu es recorda que s’hi està molt a sobre i que tant els serveis de circulació comunals com la policia treballen per controlar aquest tipus de trobades. Tot i que sembla evident que no és fàcil aconseguir que es respectin les restriccions a tot el país, independentment de la nacionalitat dels protagonistes de cadascun dels episodis d’irresponsabilitat.

stats