Societat 22/03/2023

La policia comptarà aquest any amb cinc monitors de tir més

La policia disposarà d’un total d’onze monitors especialitzats en tir després del curs

ARA Andorra
1 min
La formació dels cinc monitors de tir.

Andorra la VellaLa policia comptarà aquest any amb cinc monitors de tir més. Són cinc agents que compaginaran la feina a les seves unitats amb la tasca formativa.

Els canvis de grau i responsabilitat de les persones que es dedicaven fins ara a impartir aquesta formació específica van fer necessari convocar un concurs intern per disposar de més personal especialitzat en aquest àmbit. Un cop van superar les proves d’accés, els cinc agents van iniciar el procés per esdevenir monitors de tir.

El curs consisteix en cinc setmanes en què els futurs monitors, supervisats pel grup de formació, aborden diferents fases: la teòrica, que contempla el coneixement de l’armament i la legislació, amb els seus exàmens corresponents; la pràctica, amb la qual esdevenen tiradors qualificats per ensenyar, i la pedagògica, en què apliquen tot allò que han après.

El fet que coincideixi amb la preparació d’una nova promoció permet que futurs monitors de tir i nous agents de policia treballin conjuntament supervisats pel grup de formació.

Una vegada finalitzin el curs, al juny, la policia disposarà d’un total d’onze monitors especialitzats en tir, quatre dels quals són comandaments i set, agents. Tots ells podran impartir tant formació inicial com continuada en funció de les necessitats del cos.

stats