Societat 15/04/2021

La policia deté dos homes per contraban en una operació en què s'hauria transportat mercaderia per valor d'un milió d'euros

ARA Andorra
2 min
La mercaderia confiscada

Andorra la VellaLa policia ha informat de la detenció de dues persones en el marc d’una operació contra el contraban de tabac, que ha rebut el nom de 'Ruta', i en el marc de la qual el volum de mercaderia transportada podria superar el milió d'euros. L'operació es va iniciar a principis del mes de març i sota la supervisió del ministeri Fiscal. En la mateixa, s'han intervingut quatre vehicles, 60.000 euros en efectiu i 20.710 paquets de tabac amb un valor aproximat de 72.000 euros.

La detenció dels dos homes, residents de 33 i 53 anys, es va produir el 12 d’abril pels volts de dos quarts d'una de la matinada quan efectius del grup d’antifrau del Cos de Policia van controlar-los a proximitats del punt fronterer del riu Runer. Al mateix lloc es va controlar un camió amb tabac a l’interior, amagat mitjançant una pantalla que dissimulava la seva presència.

Segons informa la policia sembla que les persones implicades s’encarregaven de la compra del tabac, la preparació de la càrrega al camió i del posterior transport. En el marc de l’operatiu, els agents han efectuat diversos registres en domicilis particulars i en un establiment de venda de tabac radicat a Andorra la Vella, el qual ha quedat precintat. El registre al comerç es va fer conjuntament amb efectius de la Duana Andorrana. De fet, sembla que el tabac confiscat, presumptament, provenia sobretot d'aquest establiment intervingut.

Un dels detinguts, apoderat de la societat propietària de l’establiment principal, és qui el gestionava directament des de la seva obertura al mes de novembre de l'any passat. Sembla que aprofitava la seva tasca com a xofer del camió per fer contraban de tabac i sense el coneixement de l’empresa propietària del vehicle.

Pel que fa a l’operació motiu de la detenció, aquesta es troba emmarcada en la lluita contra delictes de contraban de tabac, i el reforç dels controls en les zones susceptibles de compravenda de tabac per part del grup d’antifrau de la policia, en col·laboració constant amb la Duana Andorrana, informen des del cos.

L'operació Ruta
stats