Societat 03/06/2021

La policia engega el 7 de juny una campanya de controls sobre l'ITV, els telèfons mòbils i el cinturó de seguretat

ARA Andorra
1 min
Un control policial

Andorra la VellaL'envelliment del parc mòbil del Principat implica que molts conductors, per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de l'ITV. Aquest fet repercuteix directament en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles, i de forma indirecta, en la seguretat de tots els altres usuaris que transiten per la via pública. Tenint en compte que es tracta d'una infracció que es constata de forma habitual, el Cos de Policia vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòria l'ITV.

D'altra banda, i en vista que en l'actualitat es constata que encara hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionada l'obligació de cordar-se el cinturó de seguretat, element que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d'accidents, les autoritats consideren que també s'ha d'incidir en aquest tipus d'infracció. A més a més, cal tenir present que la utilització del telèfon mòbil durant la conducció continua sent una de les infraccions més freqüents al volant per part dels conductors.

És per tots aquests motius que la policia posa en marxa una campanya temàtica relacionada amb tots aquests aspectes que s'iniciarà a les 7 hores del dia 7 de juny i finalitzarà a les 19 hores del pròxim 20 de juny. Així doncs, els articles de la Llei del Codi de Circulació que es tindran en compte per a la realització d'aquesta campanya seran la utilització de telèfons o un acte similar durant la conducció; circular sense portar degudament cordat el cinturó de seguretat; circular sense el distintiu de l'ITV en vigència; circular sense la targeta de transport, malgrat posseir-la, i circular sense disposar de la targeta de transport en vigència.

stats