La policia nega un increment "substancial" de contrabandistes des que es va tallar l'RN22

La patrulla fronterera ha estat desplaçada fins la localitat del Pas de la Casa per reforçar el control

El tall de la carretera RN22 que connecta França amb Andorra, i més concretament amb la localitat del Pas de la Casa, ha obligat la policia a modificar la distribució de les seves patrulles a la zona. Fonts policials han explicat que en cap cas s'ha reduït el nombre d'efectius habituals destinats, un total de sis, sinó que s'han "reconduït" les seves tasques. En total hi ha sis agents al Pas, dos dels quals estan destinats a la duana francoandorrana. Com que aquesta està tancada, i fins que no canviï la situació, la patrulla fronterera ha estat desplaçada fins la vila encampadana. Per tot plegat, ara la localitat està més controlada policialment, per tal que no proliferi el contraban de tabac aprofitant la picaresca que no hi ha control duaner. Amb tot, fonts policials han exposat que no han notat més moviments dels que ja són habituals pujant i baixant pels camins que connecten França amb Andorra.

El volum de contrabandistes és "l'habitual" i no hi ha un increment "substancial", tot i que possiblement ara es notin més per la poca activitat que es registra al Pas de la Casa, sobretot als comerços. No s'han fet actuacions fora del normal ni tampoc des de la policia s'ha decidit reforçar el control per les muntanyes. Amb tot, sí que han confirmat que s'han donat casos de francesos saltant-se la tanca que ara mateix talla l'RN22.

En qualsevol cas, han informat des de la policia, s'està en constant contacte amb els duaners des que va quedar tallada la carretera, per controlar qualsevol moviment sospitós.

La policia ha decidit no enviar aquests agents destinats a la duana a fer d'altres tasques al país i mantenir el reforç al Pas. S'estan fent més rondes preventives i controlant els comerços i els accessos cap a França però la situació està controlada, han assegurat. I, si es veiés un increment notable, no es dubtaria en reforçar el nombre d'efectius ja que el control del contraban és "prioritari".