Societat 12/05/2023

La Policia reforça la formació en investigacions relacionades amb arranjaments de partits i apostes

Ha consistit en classes teòriques i pràctiques en què els especialistes han posat el focus en el control administratiu als centres de jocs d’atzar

ARA Andorra
1 min
La policia es forma en investigacions per detectar apostes ilegals i blanqueig de capitals a través del joc.

Andorra la VellaComandaments i agents de la Policia de la Unitat d’Investigació Econòmica-financera, principalment del grup de Jocs d’atzar, han rebut aquesta setmana una formació centrada en investigacions relacionades amb arranjaments de partits, apostes esportives i blanqueig de diners.

La formació, que tenia com a objectiu reforçar els coneixements de la Policia en aquest àmbit, ha estat impartida per inspectors del Servicio de Control de Juegos de Azar y Apuestas de la Policia Nacional espanyola.

Ha consistit en classes teòriques i pràctiques en què els especialistes han posat el focus en el control administratiu als centres de jocs d’atzar, la corrupció esportiva, els arranjaments de partits, les consegüents apostes i el blanqueig de diners que comporten. Els experts han explicat, a través de casos reals, quins mètodes empren els delinqüents i com abordar investigacions complexes al voltant d’un tipus delictiu que, actualment, està en auge a escala global.

Un total de 14 policies andorrans i tres de la Policia Nacional espanyola han rebut la formació, que ha tingut lloc a les dependències del Despatx Central.

La Policia ha reforçat les formacions relacionades amb el joc per tal de treballar en la prevenció de conductes il·lícites i protegir els operadors i usuaris.

stats