Societat 25/05/2022

La policia sanciona 70 motoristes després de 880 controls

L'aspecte més penalitzat de la campanya ha estat per no mostrar el comprovant de la pòlissa de l'assegurança

ANA
2 min
Un control de la policia

Andorra la VellaLa campanya de controls adreçada als conductors de motocicletes, ciclomotors, VMP i bicicletes que la policia ha dut a terme entre el 2 i el 22 de maig s'ha tancat amb 880 controls, dels quals 70 han estat sancionats per infringir un total de 86 articles del codi de la circulació, el que representa un 7,86% de conductors sancionats respecte als conductors controlats.

L'objectiu de la campanya era incidir en el fet que els vehicles tipus motocicletes, ciclomotors, VPM i bicicletes circulin per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l'objectiu final d'intentar reduir el nombre d'accidents amb implicació directa d'aquests vehicles.

D'aquesta manera, el Cos de Policia ha aplicat 65 sancions per deficiències tècniques o administratives. Fins a 20 d'aquestes sancions han estat per no mostrar el comprovant de la pòlissa de l'assegurança o el rebut de la seva vigència. D'altra banda, també s'han efectuat catorze sancions per no presentar-se a la ITV en el termini establert reglamentàriament, dotze per circular sense guants adaptats i vuit per circular sense el distintiu de la ITV en vigència. Per darrere hi ha tres sancions per conduir un vehicle sense tenir la categoria de permís corresponent; tres per circular amb pneumàtics en mal estat; dues per circular sense el cas homologat; dues més per no poder exhibir el certificat de matriculació malgrat tenir-lo; i una per circular amb un vehicle que no disposava de l'assegurança obligatòria.

Durant la campanya també s'ha sancionat a 21 conductors per imprudències o infraccions durant la circulació. En aquest cas, vuit han estat per no respectar els límits de velocitat establerts; cinc per efectuar un avançament trepitjant una línia longitudinal contínua; i cinc més per no respectar la senyalització horitzontal de la calçada. Finalment, també s'han aplicat dues sancions per circular amb competència de velocitat en les vies públiques obertes al trànsit i una per no respectar el llum vermell d'un semàfor.

Des de la policia també s'ha fet especial èmfasi en la conscienciació per corregir determinades actituds indegudes en la conducció.

stats