Societat 24/01/2018

La porta perquè les promeses de l'esquí es donin a conèixer

La Xina i Sri Lanka s'afegeixen a la llista de països participants en el Trofeu Borrufa, en una edició que tindrà lloc del 29 de gener a l'1 de febrer

2 min
El vicepresident de la FAE, Josep Maria Raméntol; el director de Màrqueting de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas; el conseller de Turisme i Esports del comú d'Ordino, Jordi Serracanta; i el president del comitè organitzador del Trofeu Borrufa, Xabier Ajona; presenten la competició. / C.G. (ANA)

Un total de 220 joves esquiadors ultimen els entrenaments per fer un bon paper a la 26a edició del Trofeu Borrufa, que tindrà lloc la setmana vinent (del 29 de gener a l'1 de febrer) a les pistes d'Ordino-Arcalís. Provenen de 27 països diferents, cinc més que l'any passat, amb les novetats dels atletes arribats de la Xina i Sri Lanka. També torna Rússia a la competició, cosa que ha celebrat el president del comitè organitzador del Trofeu Borrufa, Xabier Ajona, però en canvi hi ha l'absència destacada d'Itàlia, ja que a causa de les males condicions meteorològiques de les darreres setmanes no han pogut entrenar com tocaria. A aquests 220 joves, que es reparteixen en 36 equips, se li ha de sumar els 82 entrenadors i els 17 acompanyants, per fer un total de 319 persones que s'allotjaran a la parròquia ordinenca. L'impacte econòmic que deixa a la parròquia la competició creix en relació a l'any passat i se situa en els 135.000 euros (127.000 euros el 2017).

Les proves que faran aquestes joves promeses de l'esquí d'entre 13 i 16 anys tornaran a ser el supergegant, eslàlom gegant, eslàlom i combinada alpina. Tindran lloc a les pistes la Portella del Mig i les Canals, totes dues amb unes característiques "espectaculars", ha subratllat Ajona. Els equips estaran formats per entre vuit i deu infants. En el cas d'Andorra tornaran a ser dos equips, ha explicat el vicepresident de la FAE, Josep Maria Raméntol. Per a ells el Borrufa és "el primer objectiu de la temporada", que els permet veure en comparació a la resta d'esquiadors d'altres països a quin nivell estan. A més, i per celebrar-se a Andorra, els fa "una gran il·lusió", sobretot als que competeixen per primera vegada, ha plantejat Raméntol.

La presentació del Trofeu Borrufa ha tingut lloc aquest dimecres al migdia a la seu de Crèdit Andorrà, principal patrocinador privat de la competició. El seu director de Màrqueting, Joan R. Mas, ha defensat que és un esdeveniment rellevant per als joves esportistes però també per "a la promoció del país". "És una nova oportunitat per donar a conèixer la qualitat de les nostres pistes, del nostre sector turístic, hoteler i comercial, i del nostre nivell organitzatiu", ha destacat.

Per la seva part, el conseller de Turisme i Esports del comú d'Ordino, Jordi Serracanta, ha fet una crida a "no deixar sols els nostres corredors" i que la gent pugi a Arcalís a animar-los. La inauguració amb desfilada dels equips es farà dilluns a les 15 hores.

stats