Societat 15/11/2021

Possible observació d'un exemplar de llop a la Val d'Aran

ACN
1 min
Pla obert on es veu un possible llop en una zona propera a la boca sud del túnel de Vielha. Imatge del 15 de novembre de 2021.

Vielha e MijaranTècnics i Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han recollit mostres biològiques i han examinat aquest dilluns el possible rastre d'un llop a prop de la boca sud del Túnel de Vielha. Tot plegat s'ha dut a terme després que, a les 7.45 hores i en plena nevada, el conductor d'una màquina llevaneu que treballava a la zona hagi observat un animal de gran envergadura travessant el riu Noguera Ribagorçana. Segons han explicat des del govern aranès, l'home ha pogut comprovar que tenia aspecte de llop i ha pres una fotografia abans que l'animal s'endinsés al bosc. Les mostres han estat enviades a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i seran analitzades en el marc del programa LoupO.

Després dels primers treballs de seguiment del rastre i presa de mostres duts a terme pels Agents de Medi Ambient del Conselh Generau, tot semblaria apuntar que, efectivament, podria tractar-se d'un llop. Probablement, segons indiquen des del govern aranès, podria tractar-se d'algun dels exemplars localitzats darrerament a Aragó. En cas que es confirmés l'ADN de les mostres biològiques obtingudes, aquest seria el primer exemplar de l'espècie detectat a la Val d'Aran.

stats