Societat 16/01/2018

Presa de contacte entre estudiants i entitats cíviques per fomentar el voluntariat

La primera Fira d'Entitats Socials i Cíviques serveix perquè els alumnes de batxillerat coneguin la seva tasca per dur a terme el nou projecte de voluntariat del Permsea

Ana
2 min
Estudiants de batxillerat informant-se de les tasques de les associacions / M. T. (ANA)

Andorra la VellaUna vintena d'associacions han participat aquest dimarts a la primera Fira d'Entitats Socials i Cíviques d'Andorra organitzada pel ministeri d'Afers Socials, que ha servit per donar a conèixer la seva tasca social entre els més joves. A banda de les entitats del país, vinculades a malalties, discapacitats o de l'àmbit religiós o solidari, també hi han pres part algunes associacions internacionals com Daktari o Amics Joan Petit.

La fira ha rebut la visita dels estudiants de primer de batxillerat de l'escola andorrana, tenint en compte que des d'aquest curs, i en el marc del Permsea, han de dur a terme un projecte d'actuació i servei que consisteix en tirar endavant un projecte en benefici de la societat, de manera que han pogut aprofitar l'esdeveniment per conèixer de primera mà la tasca de les entitats del país per si poden vincular el seu projecte amb alguna d'elles.

Així, tant el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, com el d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, han destacat que un dels objectius de la fira és potenciar el voluntariat entre els joves. "A vegades, injustament pensem que els joves o adolescents són individualistes o no pensen amb l'acció social i això no es així", ha assegurat Espot, que ha afegit que alguns dels participants ja han decidit integrar-se en algun dels projectes i esdevenir voluntaris.

Eric Jover ha explicat que aquest nou projecte de voluntariat, que els estudiants aniran desenvolupant al llarg de tots els anys de batxillerat, té per objectiu "formar ciutadans", fent-los veure que "amb el seu granet de sorra, sovint de manera altruista, també poden ajudar la societat a tirar endavant". Així, l'important del projecte, més enllà que sigui molt o poc acadèmic, és que sigui realista i que el puguin aplicar a la societat.

De la seva banda, el titular d'Afers Socials ha explicat que la fira s'emmarca dins del programa d'ONG's i entitats cíviques, que cada any poden optar a la convocatòria d'ajuts públics. En aquest sentit, ha assegurat que el nombre d'associacions d'aquest àmbit es mantenen estables en els últims anys, igual que les subvencions, que sempre "cobreixen abastament les seves necessitats".

stats