Societat 08/05/2019

Presentats els plats que s'oferiran a la Ruta de la tapa

Tot el públic que visiti els tretze establiments que hi prenen part, entrarà en el sorteig de fins a 60 obsequis

M. Pérez
2 min
Alguns dels plats que els restaurants oferiran a l'11a edició de la Ruta de la tapa. / M. P. (ANA)

Sant Julià de LòriaEls restauradors de Sant Julià de Lòria ja coneixen els plats contra els quals competiran, a partir d'aquest dijous, a la Ruta de la tapa. Els participants estaven cridats aquest dimecres al vestíbul del Centre de congressos lauredià per presentar oficialment la tapa que oferiran al públic al llarg dels quatre dies que durarà l'esdeveniment i, a més, han pogut tastar els plats que oferiran la resta de participants. Aquesta iniciativa, per tant, suposa el tret de sortida a les activitats de primavera de la parròquia, coincidint amb la Fira del Vehicle d'Ocasió, que també se celebrarà aquest cap de setmana.

Per part del comú, el balanç que se'n fa d'aquesta edició, quant a participació, és força positiu. Els restauradors han celebrat que l'esdeveniment es torni a celebrar durant el mes de maig, tal com ja va passar el 2018, perquè el bon temps ajuda que la gent estigui més disposada a sortir al carrer i visitar els tretze restaurants que conformen el recorregut. A més, la consellera de Turisme del comú, Meritxell Teruel, ha recordat que totes aquelles persones que completin el passaport, és a dir, que consumeixin i visitin tots els establiments, passaran a participar directament en un sorteig que engloba al voltant d'una seixantena d'obsequis. "Tothom que completi el passaport té un premi segur", ha dit, entre els quals es troben vals de compra a establiments comercials, entrades dobles per a Naturlandia, ofertes en begudes i alimentació, entrades al cinema o descomptes en grans superfícies.

Per la seva banda, la propietària del restaurant El Cantàbric a Taula, Nuri Rosselló, ha manifestat que el canvi de data ha suposat "un augment en la participació del públic bastant substancial" i, aquest fet, ajuda a que molta gent d'altres parròquies "baixi expressament a menjar a Sant Julià". Per tant, "és una manera que el teu local el conegui altra gent".

A la mateixa hora que els restauradors estaven degustant els plats, un jurat conformat per quatre persones ja estava treballant per decidir el guanyador, que es dirà de manera oficial la setmana vinent. Un dels membres, el xef Ramon Sasplugas, ha confessat que "hi ha quatre plats que són molt punters, però crec que n'hi ha un que serà el que s'emportarà la palma i amb el qual estem tots completament d'acord". Tanmateix, ha celebrat l'èxit de la Ruta de la tapa i l'ha definit com "un referent a Andorra" que "espero que continuï perquè si no serà una altra cosa més que es perdrà".

L'establiment que es faci amb la primera posició s'endurà un premi en metàl·lic de 500 euros, el segon guanyarà 400 euros i el tercer i el quart s'enduran 300 euros. Cal destacar que els tres primers seran escollits pel jurat mentre que el quart premi el triarà el públic després d'haver degustat tots els plats. Abans de començar la degustació, mossèn Pepe Chisvert ha beneït la tapes, així com els assitents presents a la sala.

stats