El nou president de la gent gran reclama el tercer pagador per a tots els serveis

Duró destaca que "queda molt per fer" en el traspàs a Zapatero

La Federació de la Gent Gran ha celebrat aquest dimarts una assemblea extraordinària que ha servit per escollir nova junta, que a partir d’ara passa a ser presidida per Fèlix Zapatero. En el moment del traspàs de poders, el nou president ha destacat que a banda de reprendre el temes que s’arrosseguen de l’anterior junta, com la reivindicació de la millora de les pensions, afegeixen a la llista de demandes dues de noves, com són que el tercer pagador sigui per a “tot”, és a dir, no només per als actes mèdics sinó també per a la farmàcia o altres serveis sanitaris i també volen ser presents a la comissió de la cartera de serveis sociosanitaris per poder-hi dir la seva.

Zapatero ha destacat que la línia que seguirà la nova junta, en la qual també es renova el secretari que passa a ser Robert Pastor en substitució de Lluís Samper, serà “continuïsta” i que una de les fites que es marquen, també, serà fer arribar de manera periòdica tota la informació als afiliats i poder establir contactes amb les administracions i la CASS. A més, ha remarcat el desig de poder estar “a l’alçada de les necessitats” del col·lectiu.

Pel que fa al president sortint, Simó Duró, ha lamentat la feina que ha quedat per fer. Ha estat especialment gràfic en les declaracions davant els mitjans, qualificant que han estat quatre anys de “molt soroll i poques nous”. En aquest sentit, ha dit que no estan “plenament satisfets” ja que queden moltes coses per fer i ha recordat, en aquest sentit, les pensions. “Queda molt a fer”, ha resumit Duró, destacant que als polítics els demanaria que fossin “més sensibles a les necessitats” de la gent, especialment d’aquella que té més necessitats.

En acabar l’acte, la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, ha reivindicat les millores que s’han fet amb les pensions més baixes i, d’aquesta manera, ha remarcat, per exemple, l’increment del salari mínim per sobre de l’IPC aquest any i que ha repercutit, directament, en l’augment de les pensions. El balanç, ha manifestat, és satisfactori si bé ha destacat que és bo que la gent gran faci arribar les seves reivindicacions. La secretària d’Estat ha esmentat alguns dels avenços que s’han fet, en aquesta legislatura, en l’atenció domiciliària, que ha passat a dependre de l’executiu i que ha ampliat les hores d'atenció de dues a cinc diàries. També ha subratllat el programa Respir, que s’ha duplicat, i que permet que els familiars puguin deixar les persones que tenen a càrrec durant uns dies. A més, ha conclòs remarcant la feina que s’ha fet per promoure els serveis intermedis, com els pisos que en un any poden estar disponibles gràcies a la col·laboració amb la fundació Armor i que permetrà gaudir de 23 habitatges adaptats per a la gent gran.

A l’acte també hi era present la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha reivindicat que la parròquia és ‘Ciutat amiga de la gent gran’ amb la qual cosa un dels objectius és promoure un “envelliment actiu” i ha anunciat que el 16 i el 17 de juny la parròquia acollirà els segons Jocs esportius de la gent gran i ha fet una crida a la participació ja que serà un gran moment de “convivència” i per “gaudir”.