Societat 06/03/2019

"Per ser presidenta no fa falta cap cigala"

Acció Feminista reivindica els drets de les dones al ritme de Jennifer López

Ara Andorra
1 min
La plataforma Andorra Feminista ha llegit un manifest a la plaça Lída Armengol Vila. / E. J. M.

Andorra la VellaEl mateix dia que han sortit a la llum els àudios de contingut misògin d'uns nois durant les festes del Carnaval d'Encamp, Acció Feminista ha publicat un vídeo en què han versionat la cançó 'El Anillo', de Jennifer López, amb el que volen dir la seva "de manera desenfadada i divertida".

Amb la cançó volen demostrar que "per passar una bona estona no cal denigrar a ningú" i alhora denunciar la bretxa salarial, les desigualtats, la manca de quotes, el sostre de vidre i els estereotips de gènere. Amb un llenguatge provocador i humorístic i frases com "per ser presidenta, t'ho juro, no em cal cap cigala", tu cobres més, jo em quedo a mitges" o "em sua l'aixella el que digui el copríncep", amb la qual reclamen la despenalització de l'avortament en els tres supòsits bàsics.

L'associació a néixer el 8 de març de 2018 de manera espontània "per reclamar un cop més els nostres drets". Per aquest divendres, dia de la dona treballadora, han convocat una concentració a la plaça Lídia Armengol, on llegiran un nou manifest. A la tarda, conviden a totes les persones que es consideren afins al moviment feminista a la concentració unitària convocada per les tres entitats feministes del país –Stop Violències, Associació de Dones d'Andorra i Acció Feminista– a dos quarts de nou a la plaça Guillemó per "continuar exigint i reivindicant els nostres drets".

stats