Societat 13/04/2023

El preu gasoli de calefacció cau un 9,2% amb l'arribada del bon temps

El dièsel per vehicles ha baixat un 4% el cost

ARA Andorra
2 min
Depósito caldera de gasoil.

Andorra la VellaL'arribada del bon temps i la fi de la temporada d'hivern ha tingut impacte sobre el preu dels carburants. Durant el mes de març del 2023 ha disminuït el preu mitjà dels carburants en comparació amb el mes anterior, amb l’excepció de la Gasolina sense plom de 95 octans i la Gasolina sense plom de 98 octans. La pujada de temperatures amb una baixada del consum ha fet que el Gasoil de calefacció hagi disminuït un 9,2%. El Gasoil de locomoció ha caigut un 3,9% i el Gasoil de locomoció millorat un 3,7%, mentre que els preus de la Gasolina sense plom de 95 octans i el de la Gasolina sense plom de 98 octans han augmentat ambdós un 0,2%.

Si es compara amb el mes de març del 2022, s’ha produït una disminució general dels preus mitjans dels carburants: el Gasoil de calefacció ha disminuït un 13,7%, el Gasoil de locomoció un 8,7%, el Gasoil de locomoció millorat un 8,3%, la Gasolina sense plom de 95 octans un 6,3% i la Gasolina sense plom de 98 octans un 6,0%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata un augment general. El Gasoil de locomoció i el Gasoil de locomoció millorat han augmentat un 37,9% i un 37,1%, respectivament. La Gasolina sense plom de 95 octans i la Gasolina sense plom de 98 octans augmenten un 22,4% i un 21,4%, respectivament. El Gasoil de calefacció ha augmentat un 46,2%.

Pels preus dels carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata en el Gasoil de calefacció una lleugera tendència a l’alça, tot i que negativa, en el darrer mes, situant-se en un 6,1% negatiu. Pel que respecta a la resta de carburants, en el Gasoil de locomoció s’observa una tendència a l’alça, tot i que negativa, en els darrers dos mesos, situant-se en una disminució del 2,3%. En el Gasoil de locomoció millorat s’analitza una tendència a la baixa en els darrers cinc mesos, situant-se en un 5,5% negatiu. Aquest mes de març es constata una tendència a l’alça, tot i que negativa, en els darrers dos mesos, en la Gasolina sense plom de 95 octans i se situa en un menys 1,0%. Finalment, la Gasolina sense plom de 98 octans presenta una tendència a l’alça, tot i que negativa, en els darrers dos mesos, i se situa en un 0,9% negatiu.

stats