Societat 07/12/2019

Primera competició de videojocs presencial amb un centenar de 'gamers'

What you play apropa als joves del país els títols més actuals amb la voluntat que es coneguin i intercanviïn experiències

M. P.
1 min
Un moment de la competició de videojocs d'aquest dissabte organitzada per What you play. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaÉs la tercera vegada que What you play organitza una competició de videojocs, però aquesta vegada ha estat de manera presencial. Al voltant d'un centenar de 'gamers' del país s'han concentrat aquest dissabte a la sala Àgora de les dependències comunals de la capital per competir en jocs d'actualitat per a diferents plataformes com són 'Fornite', 'Fifa20', 'Brawl Stars' i 'Clash Royale'. Segons l'organitzador de l'esdeveniment, Manel Guerrero, aplegar tots els jugadors en una mateixa sala "és una manera que els joves puguin passar una jornada per compartir experiències i sortir de casa, que també és important", a banda que es puguin conèixer entre ells i intercanviïn experiències sobre els jocs.

Guerrero ha desmantellat durant la seva intervenció el "fals mite" de què els joves que juguen a videojocs es tornen a la llarga violents, ja que "nosaltres considerem jocs com el 'Fornite' com a un esport electrònic" que requereix un elevat esforç mental i que reforça el treball en equip i l'elaboració d'estratègies. "No deixa de ser un esport i és el futur", ha sentenciat.

Ser el millor en qualsevol joc té premi. Tant és així que els primers i segons classificats de cada competició s'enduran, en quant finalitzi la jornada, targetes regal virtuals per a dispositius mòbils i videoconsoles que podran bescanviar a les botigues en línia de cada plataforma.

El comú d'Andorra la Vella ha col·laborat amb la cessió de l'espai però, tot i això, tots els dispositius emprats per a la jornada són propietat de What you play, una inversió "que s'amortitza al llarg dels anys", ha dit Guerrero, ja que l'evolució tecnològica no frena, i encara menys avui en dia.

stats