Societat 05/10/2018

Els primers Premis d'innovació educativa ja tenen guanyadors

S'han premiat dos projectes d'escoles de Palafolls i de Mataró, una proposta de Florenci Pla i una altra d'alumnes de l'escola andorrana de batxillerat

ARA Andorra
2 min
Els guanyadors dels premis amb representants del Consell General i Gam21. / M. F.

Andorra la VellaEl Consell General ha lliurat aquest divendres els Premis d'innovació educativa. En la categoria nacional del premi Maria Geli (adreçat a professionals o equips de professionals de l’educació d’alumnes fins a 18 anys que hagin creat i dut a terme experiències d’innovació educativa a centres educatius) la guanyadora ha estat l'obra 'Construïm un vaixell', de Florenci Pla. En la categoria internacional del mateix guardó, les premiades han estat les obres 'Invasió periòdica', de dos docents de l'escola Meritxell de Mataró i 'Novel·lem', d'unes mestres de l'escola Mas Prats de Palafolls. En la modalitat Conec.Andorra, que es dona a alumnes de 12 a 18 anys dels tres sistemes educatius del país que hagin creat una eina pedagògica que fomenti el coneixement i l’estima del patrimoni d’Andorra, s'ha atorgat un accèssit a l'obra 'Atrapats al Consell', de l'escola andorrana de batxillerat.

El lliurament d'aquesta primera edició dels premis ha tingut lloc al vestíbul del Consell General. El síndic general, Vicenç Mateu, que ha estat l'encarregat d'obrir l'acte, ha destacat que l'educació “és una línia mestra de la proposta andorrana a l'exterior” i ha recordat que és un element que “pot ajudar a lluitar contra les desigualtats”. Mateu ha fet èmfasi en el fet que aquests premis volen ser un reconeixement a la tasca dels docents i “retornar a l'educació el paper que té”. El president de la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports, Ferran Costa, ha recordat, de la seva banda, que aquesta primera convocatòria del premi va rebre disset obres, setze de les quals optaven al premi Maria Geli i una a Conec.Andorra. Ha remarcat la “gran qualitat” dels treballs, la qual cosa ha fet que la tasca del jurat hagi estat "difícil", segons ha manifestat.

Amb aquests premis, tal com posen en relleu des del Consell General, es pretén “impulsar un reconeixement a tots els docents i alumnes del país que s'interessen per Andorra i que s'impliquen en fomentar el coneixement i l'estima del patrimoni”. També volen ser un homenatge a Maria Geli, que va ser la primera directora de l'escola andorrana. Els guardons són biennals i compten amb la col·laboració de l’associació Gam21, espai de reflexió educativa per a la seva organització.

stats