Societat 22/05/2021

El procés del giny al Carroi continua malgrat el recurs administratiu contra el plec de bases

Marsol diu que l'acció de Saetde "no els preocupa excessivament"

ARA Andorra
2 min
Les cònsols majors de la Massana i Andorra la Vella, Olga Molné i Conxita Marsol, el dia que es va presentar el plec de bases

Andorra la VellaEls comuns d'Andorra la Vella i la Massana han confirmat que en aquests moments hi ha a tràmit un recurs administratiu contra el plec de bases per a la concessió administrativa, construcció i explotació del telefèric del pic de Carroi però que aquesta circumstància "no priva" la continuació del concurs que ha de permetre desenvolupar, defensen, "un projecte turístic de futur per al país".

Des dels dos comuns defensen que "tenint en compte l’envergadura del projecte, es va redactar un plec de bases rigorós i que assegurés tant l’eficiència de les finances comunals en la concessió d’aquest projecte com la solvència de l’empresa concessionària". En aquest sentit, remarquen que "els criteris emprats pretenen garantir la viabilitat del projecte".

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha manifestat aquest divendres a la tarda que aquest recurs "no els preocupa excessivament" ja que "no hi veiem base legal que li pugui donar recorregut". En aquest sentit, ha reiterat que el recurs no paralitza el procés i ha concretat alguns dels aspectes que recull el documentat presentat per Saetde. D'una banda, considera que el capital social que es demana "és massa elevat", un aspecte que Marsol ha justificat tenint en compte que es tracta d'un projecte que ha de suposar una inversió important, d'uns 40 milions d'euros i, per tant, es vol "una garantia per a les administracions" que justifiqui que l'empresa que se'n faci càrrec té "múscul econòmic". En aquest sentit, la cònsol major ha recordat que s'ha donat temps a les empreses i que, per tant, qui s'hi volgués presentar podia corregir aquest aspecte. D'altra banda, sembla que també s'al·lega una "competència deslleial que se subvencioni l'accés d'esquiadors des d'Andorra la Vella a Pal", ha explicat Marsol, que ha afegit que aquest argument "sorprèn" quan hi ha altres parròquies en què es fa el mateix. Davant aquests arguments la cònsol major de la capital considera que no hi ha prou base perquè el recurs prosperi i tot i que encara no s'ha acabat de decidir sembla que "segurament" les administracions comunals faran silenci administratiu.

Cal recordar que el 15 de març els consells de comú de la Massana i Andorra la Vella van aprovar el plec de bases per licitar la concessió del telefèric que ha d’unir, en una primera fase, la capital amb el pic de Carroi, i, en una segona, la connexió amb l’estació d’esquí de Pal. Les empreses tenen fins a mitjans de juliol per presentar les seves ofertes. Les propostes que es presentin al concurs se sotmetran a informació pública. També cal afegir que un cop licitat el concurs, es preveu que l’empresa adjudicatària construeixi el giny i les infraestructures complementàries en un termini de dos anys i mig. La Massana disposarà d’un període de fins a quatre anys per executar la segona fase de connexió entre el pic i Pal.

Marsol ha destacat que unes "vuit o nou empreses" van retirar el plec de bases tot i que ha afegit que "no creu" que es presentin totes, ja que la pandèmia pot fer que algunes es facin enrere. De totes maneres, s'ha mostrat optimista que el 12 de juliol hi hagi "alguna oferta sobre la taula".

stats