Societat 28/08/2022

Dos processos d'adopció internacional completats enguany

També que aquest any hi ha hagut altres tres adopcions nacionals

ANA M.F.
1 min
La façana de l'edifici on està Afers Socials. / ARXIU ANA

Andorra la VellaDesprés d'un temps en què els processos d'adopcions internacionals estaven aturats arran de la pandèmia de la Covid i les seves conseqüències, aquest any s'han reactivat. Així, destaca que des de principis d'any hi ha hagut dues assignacions a escala internacional de dos infants, una de les quals ja s'ha materialitzat i l'altra que es troba en tràmits que la família adoptant viatgi al país d'origen del seu fill.

Així ho han exposat des del ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, des d'on informen també que aquest any hi ha hagut altres tres adopcions nacionals i que corresponen a l'afillament del fill del cònjuge, és a dir, que un dels membres d'una parella ha reconegut el fill de l'altre.

Si es tenen en compte les dades del primer semestre de l'any, tenim que les famílies interessades a dur a terme una adopció són tretze, una dada pràcticament similar al registre del 2021, quan van ser catorze les famílies que es van adreçar a Afers Socials per iniciar els tràmits. Actualment, a més, n'hi ha dues que es troben immerses en el procés de valoració per esdevenir família adoptiva.

Un dels serveis que ofereixen els professionals del ministeri és el seguiment posterior a una adopció, per donar suport a les famílies. En aquest sentit, cal destacar que fins al mes d'agost s'ha fet seguiment de 44 famílies i 24 infants, adolescents i joves. Cal recordar que Andorra té convenis d'adopcions amb la República Dominicana, Colòmbia, Filipines, el Brasil, Eslovàquia, Xile i l'Equador.

stats