El traspàs de la cullera proclamarà Andorra com a seu de la Festa-Torneig Joan Petit 2018

El proper divendres, 4 de maig, Tordera passarà el relleu al Principat, en tant que organitzador de la 18a edició d'aquest esdeveniment esportiu i solidari

El dissabte, 19 de maig, Andorra serà seu de la 18a Festa-Torneig Joan Petit, un esdeveniment que uneix esport i solidaritat i que enguany ja arriba a la majoria d'edat. Una trentena d'escoles d'hoquei d'arreu de la geografia catalana es desplaçaran fins al Principat per viure un cap de setmana ple d'activitats. S'espera l'arribada de més de 2.000 persones, entre jugadors i familiars. I no hi faltaran els més menuts de l'Andorra Hoquei Club, que ja han participat en anteriors edicions.

La festa-torneig la impulsa la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, amb l'objectiu de recollir fons per a la investigació de la malaltia i donar suport als nens i nenes que la pateixen i les seves famílies. En Joan era fill del reconegut jugador català d'hoquei patins Joan Torner i li agradava molt aquest esport. De ben petit va patir un càncer, el qual no va poder superar; i arrel de l'experiència, els seus pares van decidir crear la fundació.

Per proclamar oficialment Andorra com a seu de l'edició 2018 d'aquesta festa-torneig, el proper divendres, 4 de maig, es farà el traspàs de la cullera del Joan Petit, que és el símbol de la fundació que porta el mateix nom. Representants de l'Ajuntament de Tordera i del Club Patí Tordera, municipi i club que van organitzar l'esdeveniment l'any passat, es desplaçaran fins al principat per entregar personalment la cullera al ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, com a representant del Govern d'Andorra, segons ha explicat a l'ARA Andorra el president de la FAP, Lluís Pallarés.   

Per entendre el significat de la cullera, cal recular uns quants anys, quan el petit Joan estava ingressat a l'hospital i seguia demanant al seu pare poder jugar a hoquei. Deixant anar la imaginació, al Joan Torner pare se li va acudir agafar dos gots de plàstic que feien de porteries, dues culleres que representaven els estics i un paper embolicat que servia de pilota per improvisar, a sobre de la taula de l'hospital, una pista d'hoquei. Així, pare i fill passaven llargues estones, disputant uns partits d'hoquei ben especials.

La Festa-Torneig Joan Petit està dirigida a petits jugadors d'hoquei, d'entre 3 i 6 anys, i l'organitzen conjuntament l'Andorra Club Hoquei, la Federació Andorrana de Patinatge i la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, amb la col·laboració dels ministeris de Salut, Esports i Educació del Govern d'Andorra, l'Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) i Andbank. Per la diada del 19 de maig, a banda dels partits d'hoquei no competitius de les escoles, s'han preparat jocs i activitats d'oci, perquè els més petits no tinguin temps d'avorrir-se. Els pares i la resta d'acompanyants podran gaudir d'àpats solidaris, on tota la recaptació es destinarà directament a la Fundació Joan Petit. Un berenar i la festa de cloenda posaran el punt i final a la jornada.

Segons ha explicat Lluís Pallarés, les activitats a favor de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer s'allargaran durant tot l'any al Principat. La més immediata el proper 5 de maig, quan el VPC i la Federació Andorrana de Rugbi celebraran un dinar de germanor solidari, abans del partit contra Croàcia. Una part de la recaptació es destinarà a la fundació.