Els progenitors que estiguin de baixa per haver estat pares podran allargar-la

Aquesta mesura també serà aplicable a aquelles persones que ja s'han reincorporat a la feina des de l'1 de febrer

La CASS ha decidit que els pares i mares que es troben a data d’avui en baixa per maternitat o paternitat, puguin prorrogar-la un mes més en el cas de la dones i en dues setmanes, en el cas dels homes, beneficiant-se d’aquesta manera dels canvis que es van fer en el Codi de relacions laborals que va entrar en vigor l'1 de febrer.

Aquesta decisió ha estat presa pel consell d’administració de la parapública en una reunió extraordinària amb caràcter d’urgència en la qual s’ha debatut aquesta qüestió, que havia estat plantejada per un grup de mares. En la mateixa reunió, el consell d’administració ha decidit també que les persones que es trobaven de baixa per haver estat mare o pare entre l’1 i el 22 de febrer, i ja s’hagin reincorporat a la seva feina, rebran els propers dies una comunicació de la parapública en la qual se’ls demanarà si volen gaudir de les setmanes de descans addicionals, i se’ls informarà del procés per fer-ho efectiu. Des de la CASS concreten que aquestes dues mesures per allargar la baixa s’aplicarà a les persones en règim d’assalariats i es recorda que els treballadors per compte propi gaudiran d’aquests drets a partir del 17 de setembre d’aquest any, quan entri en vigor la modificació de la llei de la seguretat social.

Des de la parapública es concreta que aquestes noves mesures s’han determinat “un cop valorats els informes jurídics corresponents i amb la finalitat d’afavorir la conciliació de la vida familiar i professional” dels progenitors, per tal que puguin tenir “una millor cura del seu infant i així preservar els seus drets”.

Cal recordar que un grup de mares van posar sobre la taula la demanda de poder-se beneficiar de les noves condicions per a la baixa. Aquest mateix dijous havien mantingut una trobada amb el ministre de Salut, Carles Álvarez, que s'havia mostrat obert a atendre aquesta demanda.

Una de les mares integrants del grup d'entre la seixantena que s'havien afegit a aquesta demanda, Meritxell Cuyàs, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta resposta de la CASS i ha destacat que veient les respostes que havien rebut ja semblava que la resolució podia anar en aquest sentit. A més, ha celebrat que aquesta mesura pugui ser també d'aplicació a persones que s'acaben de reincorporar a la feina.