El projecte Tàndem arriba al seu objectiu

En la quarta edició, els alumnes participants hauran de resoldre els reptes proposats per les empreses MoraBanc Andorra, Unicef i l’escola de turisme i hoteleria Vatel

Aquest dimarts s'ha presentat la quarta edició del projecte Tàndem creat conjuntament per Actua i el Govern d'Andorra. L'acte l'han presidit la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el líder del clúster d'educació, Ferran Costa. Tots dos han assegurat que en aquesta edició el projecte ha aconseguit el seu objectiu i Costa ha indicat que es troba "en el seu punt òptim, ja que és un projecte madur i estable que està donant els seus fruits". En l'edició d'enguany hi participen un total de 68 alumnes de formacions professionals de diferents disciplines distribuïts en dotze equips i amb dotze docents, que hauran de resoldre els reptes plantejats per les empreses MoraBanc Andorra, Unicef i Vatel, escola de turisme i hoteleria.

Segons Costa, el projecte és beneficiós per les dues parts, ja que les empreses reben una visió "fresca i innovadora" per part dels joves, i aquests a la vegada tenen una "visió molt clara de com és el mercat laboral". A més, en aquesta edició les empreses col·laboradores pertanyen a sectors molt diferents i "això ho garanteix el teixit econòmic del país".

Per altra banda, la ministra ha comentat que dins del sistema educatiu andorrà sempre s'ha pensat que els centre escolars no han d'estar aïllats de la realitat. "En aquest projecte saps que allò que aprens, pot tenir una aplicació immediata". Vilarrubla també ha explicat que alguns projectes similars també s'estan duent a terme tant a la universitat com a les escoles secundàries.

Els tres projectes estan dividits en sis fases d'innovació, que van des de la part de conèixer el repte plantejat i descobrir l'empresa, fins a una presentació pública final. Per una banda, el projecte plantejat pel  MoraBanc Andorra consisteix en com aconseguir que anar als partits de bàsquet sigui una opció d'oci prioritària per a la població d'entre 20 i 40 persones. El segon repte, el d' Unicef, també va lligat als joves, ja que busca com potenciar la col·laboració de la joventut amb l'entitat. Finalment, l'escola Vatel vol saber com potenciar les professions de turisme i hoteleria als joves del país. Tots tres reptes tenen un objectiu molt clar, saber la visió dels joves en els tres sectors, ja que consideren que ells mateixos saben el que els atrau, i també com poder canviar-ho.

El resultat final dels projectes i també el projecte guanyador es podran descobrir abans del Nadal, amb una semifinal el 10 de desembre i amb una fase final amb els millors projectes el 17 de desembre, quan se sabrà el guanyador.