Societat 12/03/2019

El projecte de l'arc de leds s'adaptarà la Llei de Patrimoni Cultural

"El comú és el primer interessat a potenciar el pont de la Margineda, i no hi haurà cap problema en respectar el seu entorn", ha dit Marsol

Marc R. Fort
2 min
La recreació de com quedarà la porta d'entrada a l'avinguda d'Enclar. /COMU D'ANDORRA

Andorra la VellaLa instal·lació d'un arc de 30 metres de llargada amb una pantalla de leds per marcar l'entrada a Andorra la Vella per l'avinguda d'Enclar, i que va ser presentat la setmana passada, ha de ser avaluat des del punt de vista patrimonial. Cal analitzar si afectaria o no el perímetre de protecció del pont de la Margineda, un Bé d'Interès Cultural. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha recalcat que "es tracta d'un concurs d'idees i el projecte encara està molt verd, quan tot estigui clar es coordinarà amb Patrimoni Cultural per tenir la certesa de si és o no és viable", i ha afegit que "sigui més amunt o més avall, difícilment es tirarà enrere el projecte". D'aquesta manera, s'ha mostrat oberta a fer canvis perquè el projecte tiri endavant sense entrar en contradicció amb el que estipula la Llei de Patrimoni Cultural.

Marsol ha remarcat que la corporació comunal és "el primer interessat a potenciar el pont de la Margineda, i no crec que el comú tingui cap problema en respectar el seu entorn". Cal recordar que en aquest espai on es vol instal·lar l'arc de leds hi ha una benzinera que, tot i trobar-se a prop del pont, en el seu moment va tirar endavant en la seva construcció. La ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions, Olga Gelabert, ha assegurat que aquesta estació de servei "es troba fora de l'entorn protegit, i així es va comprovar en el seu moment", i ha recordat també "que els propietaris de la benzinera van plantar arbres autòctons en l'entorn per provocar la menor afectació en l'espai".

Gelabert ha destacat que, tot i que es tracti d'un projecte comunal, Patrimoni Cultural haurà de dir-hi la seva. "Hem demostrat que hi ha molt bona relació entre les dues institucions, i evidentment que érem coneixedors d'aquesta idea", ha dit Gelabert, ressaltant novament que "es tracta d'un projecte que quan prengui forma, l'estudiarem".

stats