Un projecte de ciutadania

El Village dels Special Olympics compleix amb una de les funcions que busca l'esdeveniment, a banda de l'esport, amb l'intercanvi d'experiències entre els participants i la convivència

Hi ha uns Jocs Special Olympics fora de la competició però que també tenen la seva importància. No hi ha medalles. Només hi ha amistat i germanor sobre la gespa del Parc Central d'Andorra la Vella en el Village. Els participants es reuneixen per intercanviar experiències i per relaxar-se després d'haver participat en les diverses competicions que tenen lloc a Andorra la Vella, com el tennis taula, el judo o el futbol sala. El Village s'obre cada dia a les onze del matí però és a partir de la tarda quan hi ha més afluència. Cal tenir en compte que, a més de la competició esportiva, un dels objectius dels Jocs Special Olympics és celebrar un nombre important d’activitats paral·leles que converteixin aquest esdeveniment esportiu en un projecte de ciutadania, juntament amb el recorregut de la torxa o els actes inaugurals i de cloenda.

Hi ha presència d'entitats com la Creu Roja, la Federació Andorrana de Futbol i d'establiments comercials com els grans magatzems Pyrénées, una empresa que s'ha abocat amb els Jocs amb la participació de bona part dels seus empleats com a voluntaris i regalant l'equipament de carrer als participants.

També hi ha paradetes de menjar i de begudes. El bon temps ha propicipat les trobades. És el punt de reunió però també de lleure. Una de les activitats que té més èxit és el camp de futbol sala, escenari de partits entre els voluntaris de l'organització i els esportistes. A la zona també hi ha inflables i taules de tennis taula.

Pels que no volen fer activitats sempre queda el recurs d'estirar-se sobre la gespa escoltant la música que es difon pels altaveus o senzillament encentant una conversa. Aquest dissabte s'han aplegat al Village representants de diversos països com ara Bèlgica, Mònaco, Hongria, Suïssa, Àustria, l’Índia, Andorra i d'algunes comunitats autònomes de l'Estat espanyol (l'Aragó o Castella la Manxa).