Societat 20/02/2022

El projecte d’esquí escolar d’Andorra, nominat a un concurs internacional de la FIS

Aquesta és la segona edició del certamen que premia iniciatives que impulsen la pràctica d’aquest esport, tenint en compte les condicions de cada país

ARA Andorra
2 min
Una sessió d'esquí escolar.

Andorra la VellaEl projecte d’esquí escolar d’Andorra ha estat nominat com a exemple de promoció de l’esquí entre els infants i joves en el concurs internacional de la FIS (Federació Internacional d’Esquí) 'SnowKidz Award'. Aquesta és la segona edició del certamen que premia iniciatives que impulsen la pràctica d’aquest esport, tenint en compte les condicions de cada país. El Principat, a través de la Federació Andorrana d’Esquí i de la candidatura dels Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027, opta a guanyar el concurs, competint amb vuit propostes més que s’han fet públiques aquesta setmana. El jurat decidirà el projecte guanyador durant el congrés FIS de Vilamoura durant el mes de maig, on també es determinarà la seu dels mundials d’esquí alpí 2027, que Andorra opta a organitzar.

Entre els criteris d'avaluació de les propostes, els membres del jurat de la FIS valoren diferents atributs. Un dels factors que té més pes és que sigui una iniciativa exitosa de manera demostrable i quantificable quan els joves tenen un primer contacte amb la neu. La qualitat del projecte, en el sentit de la planificació i execució; la seva evolució, tant pel que fa al nombre de participants com d’accions afegides i millores al llarg del temps; la possibilitat que el projecte pugui ser transferible i implementable amb relativa facilitat a altres associacions nacionals d’esquí; que es demostri que és un projecte a llarg termini capaç de retenir els infants en els esports de neu, també són requisits que el jurat avalua. Com a segones prioritats, també es valora que les propostes tinguin viabilitat comercial i valor promocional, contribuint a augmentar l’interès per les activitats dels esports de neu a través d’accions de comunicació i difusió.

Tots els finalistes rebran un premi de 5000 CHF i un certificat. Els guanyadors, addicionalment, obtindran 10'000 CHF el primer lloc, 8'000 CHF el segon premiat, i 5'000 CHF seran per a la tercera proposta guanyadora.

Els altres nominats als premis FIS 'SnowKidz Award' són els projectes Bill Koch Ski League (USA), Simon Ammann Jump Parcours (Suïssa), Everyone on Snow (Sweden), My First Snow Day (Espanya), Mision Sandkids (Perú), Moes' Wintersport Club (Netherlands), Shred Kids (Alemanya), i Snow Moves! (Finlandia).

stats